Films / Series / Televisie

Review: The Cured

12 april 2018

The Cured is een dramatische psychologische thriller, waarin de wereld wordt geteisterd door een virus dat mensen veranderd in zombies. Inmiddels is 75% van de zieken genezen, maar in een poging weer een normaal leven op te bouwen krijgen ze als bijwerking te maken met de levendige herinneren uit de tijd dat ze nog wel besmet waren. Het komt er dus eigenlijk op neer dat ze geacht worden te re-integreren in de maatschappij, terwijl ze tegelijkertijd om moeten gaan met traumatische flashbacks uit een tijd dat ze niet zichzelf waren en vreselijke dingen hebben gedaan.

Het is voor de mensen die nooit besmet zijn geweest uiteraard lastig te geloven dat de genezen personen ook daadwerkelijk geen gevaar meer vormen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die vinden dat “the cured” na alle gruwelijkheden geen plek meer verdienen in de maatschappij. Een extra bijkomend probleem is dat er ook nog moet worden beslist wat er met de overige 25% van de bevolking moet gaan gebeuren.

Overtuigend

The Cured is een verfrissende en goed opgebouwde film binnen het zombiegenre. Het gaat hier namelijk niet voornamelijk om zombies die zich te goed doen aan mensenvlees, maar om een ogenschijnlijk laatste fase van een virus wat men probeert uit te roeien, met alle (geestelijke) gevolgen van dien. Het is een film die zowel draait om liefde en hoop als wanhoop en onmacht en dat blijkt een destructieve combinatie. De film valt op een gegeven moment wel wat terug naar een wat standaard zombiefilm uitvoering en het tempo is niet altijd even consequent, maar gelukkig blijft het geheel redelijk overeind.

Een belangrijke reden daarvoor is de goede cast. In de vrouwelijke hoofdrol zien we Juno actrice Ellen Page. Zij blijkt in staat haar wanhoop, liefde en verdriet overtuigend over te brengen en heeft een goede chemie met haar mannelijke tegenspelers. De zombies die we voorbij zien komen zijn angstaanjagend en zien er levensecht uit. De duistere soundtrack en de groen getinte beelden maken het geheel nog onheilspellender.

Conclusie

Hoewel de film niet perfect is, biedt hij wel een nieuwe kijk op het zombiegenre en ik denk dat hiermee een hele goede keuze is gemaakt. Omdat hij tevens prachtig geschoten en goed geacteerd is, is deze film zeker een aanrader.

Een verfrissende film binnen het zombiegenre
 • 7/10
  The Cured - 7/10
7/10

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Bianca 12 april 2018 at 19:11

  Dit lijkt mij wel een toffe film om te zien, hou wel van dit soort genres…thanks voor de tip!

 • Reply Paul 13 april 2018 at 20:56

  Interessant. Deze komt op mijn lijstje te staan! 😉

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.