Films / Series / Televisie

Review: The Mountain Between Us

21 november 2017

De combinatie van drama en romantiek trekt mij normaliter niet zo, maar toen ik zag dat niemand minder dan Kate Winslet en Idris Elba de hoofdrollen in The Mountain Between Us speelde ging ik toch vol goede moed naar de bioscoop. Ik liep echter bijna twee uur later gapend de zaal weer uit.

Het verhaal

In The Mountain Between Us komen neurochirurg Ben en fotojournaliste Alex voor hetzelfde probleem te staan als hun vlucht door slechte weersomstandigheden wordt gecanceld. Beide moeten voor een belangrijke gebeurtenis zo snel mogelijk op plek van bestemming zijn en Alex komt al snel met het plan een privévliegtuigje te huren dat hen op tijd op de volgende luchthaven kan droppen. Hierdoor zouden ze hun tweede vlucht met gemak moeten kunnen halen. Aangezien dit een overlevingsverhaal betreft, zal het je dan ook niet verbazen dat het vliegtuig neerstort en de twee op elkaar zijn aangewezen in de Rocky Mountains om hopelijk hun weg weer terug te vinden naar de bewoonde wereld.

Slechte uitvoering

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen en je vertellen dat deze film verre van goed is. Het begint al met het feit dat het wel heel goed uitkomt dat één van de overlevenden een dokter is, waardoor eventuele verwondingen al direct op een goede manier kunnen worden behandeld. Daarnaast lijken de twee hoofdrolspelers het nooit echt heel moeilijk te krijgen. Naast het feit dat ze er niet beroerder uit gaan zien en ze blijkbaar uren in de sneeuw kunnen lopen zonder half dood te vriezen, vinden ze steeds net op tijd voedsel en onderdak. Het overlevingsaspect is dus minimaal en echt spannend wordt het dan ook niet.

De romantiek is tevens ver te zoeken, want hoewel de twee hoofdrolspelers elkaar blijkbaar steeds leuker beginnen te vinden, merk je daar als kijker maar weinig van. De chemie tussen de twee is praktisch niet aanwezig en als er iets ‘romantisch’ gebeurd voelt het ongemakkelijk en onecht. Het veel te zoetsappige, langdradige en overbodige einde maakt van het romantische aspect zelfs bijna een lachwekkende karikatuur, die je onmogelijk serieus kan nemen. Als kijker kom je ook maar weinig te weten over de achtergrond en de persoonlijkheden van de karakters, waardoor het je ook maar weinig kan boeien wat er uiteindelijk met ze gebeurd en of ze het overleven. Het blijft allemaal wat vaag en juist bij een vliegtuigcrash als dramatische basis is die persoonlijke betrokkenheid extra belangrijk. De acteurs doen het echt niet slecht en het is dan ook vooral het script wat heel erg tekortschiet.

Mooie omgevingen

Het enige echte pluspunt van deze film is de besneeuwde afgelegen omgeving, die je regelmatig overtuigt dat de twee hoofdrolspelers op een plek zijn waar ze misschien wel voor eeuwig moeten ronddwalen. Daarnaast wordt je soms getrakteerd op een aantal prachtige shots en vergezichten.

Conclusie

The Mountain Between Us is één van de meest saaie, slaapverwekkende, onevenwichtige en slecht uitgevoerde films die ik in lange tijd heb gezien. Het feit dat de hoofdrollen worden vertolkt door twee topacteurs maakt deze conclusie des te treuriger en ik vraag mij dan ook af waarom ze “ja” hebben gezegd op dit inspiratieloze project.

Slecht uitgevoerd liefdesdrama
 • 2/10
  The Mountain Between Us - 2/10
2/10

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Rory 22 november 2017 at 16:13

  Zo, dat is een heftige conclusie. En inderdaad, bij een film met die twee hoofdrolspelers? Idris Elba … zucht … Wel goed om te weten en ook heel eerlijk. Gek genoeg maakt mij dat dan toch nieuwsgierig naar de film. Maar dan wel op een andere manier. Goede review. En fijn ook met de humor waarmee je schrijft.

  • Reply Patricia 22 november 2017 at 18:40

   Dank je wel 🙂 Dat is lief van je!

 • Reply Cassandra 22 november 2017 at 16:44

  Whahahaha, ik hou van deze eerlijkheid. Inspiratieloos project. Heel eerlijk, dat vind ik van bijna alle films tegenwoordig 🙁 Echt jammer.

  • Reply Patricia 22 november 2017 at 18:39

   Moet het helaas met je eens zijn. Er zijn de afgelopen tijd heel veel beroerde en saaie films verschenen 🙁

 • Reply Melissa Krijns 22 november 2017 at 17:02

  Oef wat een slechte beoordeling. Hij klinkt ook niet echt heel goed.

 • Reply Laura 22 november 2017 at 20:56

  Hmm ik wilde hem zooooo graag zien! Ik zag ook al op internet dat het niet zo goed was…. Jammer zeg! Ik kijk hem later wel eens thuis ofzo denk ik!

  • Reply Patricia 22 november 2017 at 20:59

   Ik was ook zo teleurgesteld 🙁 Lag echt half te slapen in de bios hahaha

 • Reply Me over ME 22 november 2017 at 22:54

  Misschien is de film om te gapen, je schrijven is dat allerminst! Ik zal de film aanzetten als de temperaturen hier van de zomer weer boven de 50 graden uitstijgen. Dan kan ik wel wat sneeuw gebruiken.

 • Reply nicole 23 november 2017 at 07:20

  Top review! Goed dat ik dit weet, want deze film ga ik dus niet kijken. Wat jammer dat het zo tegenviel zeg!

 • Reply Lottes Anekdotes 23 november 2017 at 10:11

  Bedankt voor de waarschuwing! Ik zag de trailer en toen leek het me wel nog een goede film. Het zal dus eentje worden om thuis te bekijken in plaat van in de bioscoop.

 • Reply Merel 23 november 2017 at 13:34

  Jammer, ik had eigenlijk wel hoge verwachtingen van deze film. Zeker vanwege de mannelijke hoofdrolspeler 😀 Hoe kan je nu geen chemie ervaren met hem op de set? Fijne review!

 • Reply MC Kleuver 23 november 2017 at 13:54

  Al sneeuw valt na een tijdje natuurlijk ook heel erg tegen, haha. Jammer dat je bijna in slaap viel. Haha.

 • Reply Charlotte 23 november 2017 at 19:35

  Haha dat is duidelijk. Hoeft niet op de lijst met films die ik ooit nog wil kijken 😉

 • Reply Fleur 23 november 2017 at 21:26

  O echt!!! ik had de trailer al gezien en gedacht dat het best wel een intensieve film zou zijn voor spanning en emotie. Deze slaan we dan maar over

 • Reply Debbythechocoholic 27 november 2017 at 13:20

  Ik moest zo hard lachen met je review. Dankjewel om zo eerlijk te zijn. Ik ga de film sowieso niet bekijken 😆

 • Reply Natalie 8 december 2017 at 08:05

  Aan de trailer te zien leek het me wel best een heftige en goede film thb, ik zie Kate ook graag spelen! Jammer dat hij zo saai was haha!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.