Films / Series / Televisie

Review: The One I Love

6 april 2017

The One I Love is een romantisch, maar ook dramatische komedie die net even anders is dan anderen. Dit maakt deze film dan ook meteen heel bijzonder. De regie was in handen van Charlie McDowell, die hiermee zijn eerste lange film heeft afgeleverd. Is dit regiedebuut de moeite waard om te gaan zien?

Het verhaal

We volgen in deze film Ethan en Sophie, een stel dat met huwelijksproblemen kampt en op aanraden van hun relatietherapeut een weekend gaat doorbrengen op zijn buitenverblijf. Het doel voor beide is om weer tot zichzelf te komen en om de liefde voor elkaar weer te herontdekken. De dilemma’s waar ze tijdens hun verblijf voor komen te staan blijken echter een stuk ingewikkelder en vreemder te zijn dan ze van tevoren hadden bedacht.

Ik zal niet meer over het verhaal vertellen, want hoe minder je weet hoe beter. Het zou zonde zijn om alle verrassingen al te verklappen. Wat ik je wel kan melden is dat het verhaal meerdere lagen en vooral veel mysterie bevat.

De acteurs

De film zit goed in elkaar en de acteurs hebben onderling een geweldige chemie. Ze spelen hun rol als stelletje met problemen zeer overtuigend en hierdoor komen ook de veranderingen die beide karakters ondergaan in de tweede helft van de film geloofwaardig over. De rol van Ethan wordt gespeeld door Mark Duplass, die al in veel films en series te zien was in bijrollen. Dit veranderde echter door een succesvolle hoofdrol in de romantische dramafilm Safety Not Guaranteed uit 2013. Sophie is een rol van Elizabeth Moss, die vooral bekend is van haar rol als Peggy Olson in de serie Mad Men.

Conclusie

The One I Love is een beetje verwarrende, maar bijzondere film met een flinke scheut mysterie. Er zitten wel een aantal voorspelbare stukken en ongeloofwaardige scenes in, maar die zijn in het grote geheel gelukkig niet heel storend.

Een bijzonder liefdesdrama met een vleugje Twilight zone
  • 7/10
    The One I Love - 7/10
7/10

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.