Films / Series / Televisie

Review: The Peanuts Movie

14 december 2017

Een film maken waar geliefde karakters uit mensen hun jeugd een rol in spelen is altijd een moeilijke opgave. Hoewel makers vaak ook een nieuw publiek willen bereiken, is het wel fijn als er met respect omgegaan wordt met de fijne jeugdherinneringen van het publiek dat al wel bekend is met de desbetreffende karakters.

Het script voor The Peanuts Movie is geschreven door de zoon en de kleinzoon van Charles M. Schulz, de beroemde en inmiddels overleden tekenaar die de karakters voor het eerst introduceerde middels een strip in de krant. Is het de makers gelukt om de magie van Charlie Brown, Snoopy en de rest van hun vriendjes op een respectvolle en mooie manier te vertalen naar een lange speelfilm?

Bekend terrein

Het verhaal focust zich uiteraard op de avonturen rondom het klunzige en onzekere jongetje Charlie Brown. Wanneer hij een nieuw, mooi, roodharig buurmeisje krijgt dat tevens het nieuwe kind in zijn klas blijkt te zijn, is hij vastbesloten een goede indruk op haar te maken. Zijn onzekerheid staat hem echter flink in de weg, maar een onverwachte gebeurtenis zorgt ervoor dat Charlie wat meer uit zijn schulp kruipt. Parallel aan dit verhaal bevecht zijn vriendje Snoopy in zijn eigen fantasiewereld de Rode Baron. Uiteraard is de trouwe beagle tijdens de moeilijke, maar ook tijdens de mooie momenten in het leven van Charlie Brown altijd aan de zijde van zijn goede vriend te vinden.

Hoewel het verhaal niet erg vernieuwend is, vond ik dat persoonlijk niet storend. In tegendeel, want ik heb ontzettend genoten van herkenbare situaties waarin psychologe Lucy voor 5 cent haar mede klasgenootjes van advies voorziet, Beethoven liefhebber Schroeder zijn liefde voor Beethoven te kennen gaf en het enthousiasme van Sally, het jongere zusje van Charlie Brown.

De uitvoering

De animaties in deze film zien er geweldig uit en vooral het invoegen van een aantal kleine slimme toevoegingen zoals snelheidsstreepjes zorgen ervoor dat het verhaal nog authentieker aanvoelt. Je zou het met recht een ode aan de originele strips kunnen noemen, waar nieuwe animatietechnieken prachtig worden gecombineerd met de charme van de van origine ‘platte’ stripverhalen. De soundtrack bevat herkenbare liedjes en past geweldig bij het verhaal en alle kleurrijke figuren en omgevingen.

De moeite waard?

The Peanuts Movie is zowel de moeite waard om te kijken in de originele als de Nederlands gesproken versie. De grappige scenes waarin Snoopy met Woodstock zijn avonturen beleeft bevatten vooral veel non-verbale humor, dus dan maakt de gesproken taal sowieso weinig uit. De makers hebben uiteindelijk een prachtig gemaakte, lieve en grappige film voor jong en oud weten neer te zetten, met ruimte aan het einde voor een mooie en leerzame boodschap.

Grappige, goed uitgevoerde en respectvolle animatiefilm over een aantal geliefde karakters
 • 8/10
  The Peanuts Movie - 8/10
8/10

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Melissa 14 december 2017 at 16:20

  Hij is zo schattig. Lijkt mij echt een super leuke film. Misschien binnenkort maar eens gaan kijken

 • Reply Jamey 14 december 2017 at 21:12

  O wat lachen zeg! Die film ken ik nog niet.

 • Reply Daan 14 december 2017 at 21:24

  Die strips vond ik vroeger best geinig, maar ik zou me bij de NLse versie denk ik al mijn haren uittrekken.

 • Reply querine 14 december 2017 at 21:34

  ik ga deze zeker kijken ik vindt hem ZO schattig!
  grappig dat je zegt dat zelfs de Nederlands gesproken de moeite waard is want meestal vindt ik dat heel vervelend

 • Reply nicole 15 december 2017 at 09:05

  Een positieve review. Ik ben het met je eens dat een verhaallijn niet altijd heel vernieuwend hoeft te zijn. Zeker niet bij zulke klassieke en bekende figuren.

 • Reply Joanne 16 december 2017 at 09:54

  Ah dit lijkt me zo’n schattige film! Klinkt leuk, maar denk niet dat ik m ga kijken.

 • Reply Debbythechocoholic 16 december 2017 at 18:21

  Lijkt me een leuke film, maar eigenlijk heb ik nog nooit naar series/ films van Snoopy gekeken. Vroeger was ik wel fan van snoopy, had een mega grote knuffel.

 • Reply Fleur 17 december 2017 at 12:39

  Mijn kinderen zijn ook gek op de Snoopy film!

 • Reply kiki hasselton 20 december 2017 at 16:44

  ik ken deze film inderdaad ook niet, maar ik moet ook heel eerlijk bekennen dat ik nooit zo’n fan ben geweest van snoopy en vrienden

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.