Films / Series / Televisie

Review: The Stranger – Seizoen 1

1 maart 2020

Na de spannende en mysterieuze serie Safe (lees hier mijn recensie) heeft Netflix nu een tweede serie online gezet die gebaseerd is op een boek van schrijver Harlan Coben. The Stranger stond in eerste instantie niet op mijn lijstje, maar net als bij Safe trok de serie mijn aandacht door een bekende hoofdrolspeler. In het geval van The Stranger was dat The Hobbit acteur Richard Armitage, die in de trilogie de rol van Thorin vertolkt.

Het verhaal

Deze serie draait om een mysterieuze vreemdeling die een volledige gemeenschap op zijn kop zet door geheimen van zijn bewoners te delen. De eerste keer dat we haar te zien krijgen is wanneer ze hoofdrolspeler Adam Price overvalt met de mededeling dat zijn vrouw een zwangerschap en de daarbij behorende miskraam heeft verzonnen. Geschokt confronteert Adam zijn vrouw met deze informatie en na een vage uitleg ontvlucht ze vervolgens het huis. De situatie wordt nog gekker wanneer zijn vrouw vervolgens niet meer thuis komt en hij een zoektocht begint naar wat er met haar gebeurd zou kunnen zijn. Het blijkt al snel dat de leugen pas het eerste puzzelstukje is en gedurende de serie ontrafeld zich een mysterie wat je totaal niet ziet aankomen.

Boeiend tot het einde

Wat deze serie zo goed maakt is de realistische manier van reageren van zijn hoofdrolspelers. Het gebeurd in series regelmatig dat je naar de televisie wilt schreeuwen omdat mensen dingen achterhouden, ze maar halve waarheden vertellen of zelf vertrekken zonder antwoord te eisen. In The Stranger doen karakters dingen die je op bepaalde cruciale momenten zelf ook zou doen. Geen afwachtend geneuzel, geen onnodig gedoe wanneer iemand een vraag stelt en ook relevante en passende emoties worden getoond. Het fijne is ook dat niet alle gebeurtenissen die er plaatsvinden onderdeel zijn van de eindconclusie. Dit zet je de hele serie op het verkeerde been en dat maakt de serie daarmee dan ook een stuk beter dan Coben zijn voorganger Safe.

Overtuigend

De kwaliteit van de serie is voor het grootste gedeelte te danken aan zijn uitmuntende Britse cast, die naast Armitage bestaat uit bekende gezichten als Downton Abbey actrice Siobhan Finneran, Buffy the Vampire Slayer acteur Anthony Head, Game of Thrones acteur Paul Kaya en Ant-Man and the Wasp actrice Hannah John-Kamen. Net als in een hoop andere Britse series ontbreekt ook hier het over the top Amerikaanse acteerwerk wat, zoals ik eerder al aangaf, zorgt voor een overtuigend verhaal met een bizar, maar uiteindelijk geloofwaardig verloop met oprechte emoties.

Concluderend is The Stranger één van de betere series die onlangs op Netflix is verschenen en die je dan ook zeker moet gaan kijken. Daarnaast kunnen liefhebbers van Safe en deze nieuwe serie zich verheugen op potentieel nog meer toffe series, aangezien Netflix met schrijver Coben een contract heeft gesloten om nog veel meer van zijn boeken te verfilmen.

Lees ook ->

Review: The Movies That Made Us – Seizoen 1 | Netflix

Netflix tip: The Gift

Review: Maniac – Seizoen 1 | Netflix

Review: Okja

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.