Films / Series / Televisie

Review: Trainwreck

3 april 2017

Toen ik erachter kwam dat de hoofdrolspeelster in Trainwreck vooral in Amerika heel bekend is van haar stand-up komedie, maar inmiddels ook haar eigen show heeft op Comedy Central, besloot ik me daar eerst eens in te gaan verdiepen. Na het zien van een aantal shows en daarna de film is Schumer’s handtekening duidelijk zichtbaar. Dat is niet vreemd, gezien ze naast dat ze de hoofdrol vertolkt ook het script voor deze film heeft geschreven. De regie was in handen van The 40 Year Old Virgin en Knocked Up regisseur Judd Apatow.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Amy, een vrouw die op jonge leeftijd een belangrijke boodschap meekreeg van haar overspelige vader en dat is dat monogamie niet realistisch is. Deze ‘levensles’ past ze al jaren toe, wat resulteert in een hele reeks one-night-stands, die vaak gepaard gaan met een hoop drank. Er is één man waar ze regelmatig mee naar de film gaat en seks mee heeft, maar de enige reden dat ze bij hem blijft hangen is zijn zwaar afgetrainde lichaam. Veel gevoel komt er van Amy’s kant niet bij kijken. Amy werkt bij een tijdschrift, dat zich vooral richt op het schrijven van seks gerelateerde en trashy artikelen. Het tijdschrift wordt met harde hand geleidt door de op het eerste gezicht emotieloze Dianna, een rol van de bijna onherkenbare Tilda Swinton. Wanneer Amy tegen haar zin in een artikel moet gaan schrijven over een chirurg, die veel belangrijke sporters als cliënten heeft, gebeurd er iets wat haar nog nooit is overkomen. Ze begint namelijk iets te voelen voor de slimme en nerdy Aaron (Bill Hader), maar weet niet goed hoe ze daarmee om moet gaan.

Romantische komedie?

Trainwreck is geen stereotype romantische komedie. De film is namelijk een stuk eerlijker, grover en rauwer. Aan de ene kant is dit heel fijn, want dat maakt hem wat minder voorspelbaar dan andere films in het genre. De dialogen tussen Amy en Aaron zijn eerlijk en overtuigend en je ziet ze naast blij zijn ook ruziemaken, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de aparte relatie. Aan de andere kant staan de grove en soms ongemakkelijke seksgrappen en seksscènes, waar ik persoonlijk geen fan van ben. Ik denk ook dat menig vrouw, bij het meemaken van een aantal bizarre mannen die Amy in bed treft, hard zou wegrennen. Nu weet ik wel dat deze scenes grappig bedoeld zijn, maar ik vond ze helaas niet om te lachen. Dit zal echter niet voor iedereen gelden.

Conclusie

De film is met een speelduur van 125 minuten erg lang en ik vond het eerste gedeelte veel te veel uitgerekt. Met de komst van hoofdrolspeler nummer twee, in de vorm van Bill Hader, verandert dit en ik vond de film vanaf dat moment meteen een stuk leuker worden. De chemie tussen Hader en Schumer is geweldig en hun scenes zijn heerlijk om naar te kijken. Ook de scenes die Hader met basketballer LeBron James en worstelaar John Cena heeft zijn ook ontzettend grappig en zorgen voor een leuke komische afwisseling. Daarnaast loopt er ook nog een verhaallijn waar Amy met haar zus Kim (Brie Larson) een goed tehuis probeert te vinden voor hun nog steeds cynische vader.

Trainwreck is mij door de grove seksgrappen en de lengte helaas wat tegengevallen, maar gelukkig maakte het acteerwerk en de aanwezigheid van Bill Hader een hoop goed. Daarnaast is het ook wel eens fijn om een normale vrouw als hoofdrolspeelster te zien, in plaats van de standaard knappe actrice met maatje 34.

Iets te lange romantische komedie met geweldig acteerwerk, maar soms te grove grappen
 • 6/10
  Trainwreck - 6/10
6/10

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ricardo 7 april 2017 at 16:37

  Ik heb deze film na de eerste tien minuten uitgezet. Ik vond haar meteen irritant vanaf het eerste moment haha.

  • Reply Patricia 7 april 2017 at 18:31

   Hahahaha, dat snap ik volledig, die eerste tien minuten zijn ook vrij vermoeiend 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.