Films / Series / Televisie

Review: Unieke film merchandise van Filmspullen

22 mei 2017

Als filmliefhebber ben ik uiteraard niet vies van leuke film en tv merchandise en hoewel ik totaal geen verzamelaar ben, heb ik zelf wel een zwak voor leuke (geeky) sieraden.

“De plek voor al uw unieke film merchandise!”

Deze slogan maakt uiteraard al direct nieuwsgierig en ik vond het dan ook ontzettend leuk dat ik de kans heb gekregen om twee bijzondere kettingen voor jullie te reviewen. Filmspullen is opgericht door de zussen Aruna en Anoushka, twee dames die een zwak hebben voor science fiction en fantasyfilms en daar graag iets mee wilde gaan doen. Het idee kreeg vorm in het najaar van 2016 toen ze in New York zagen hoe makkelijk het is om daar leuke merchandise te vinden van je favoriete films en series. Ze wilde dit graag ook in Nederland mogelijk maken en daarom is sinds eind maart/begin april hun eigen merchandise site live gegaan. Lees hier meer over het verhaal van Aruna en hoe haar liefde voor de genres is ontstaan.

Op dit moment heeft Filmspullen een groot en vooral heel leuk assortiment aan Harry Potter items dat eerdaags nog verder uitgebreid zal gaan worden. Je kan op de webshop echter ook terecht voor leuke sieraden en andere merchandise van Guardians of the Galaxy, Deadpool, Star Wars en Pirates of the Caribbean. De favoriet van zus Anoushka op dit moment is de Baby Groot sleutelhanger die hier te vinden is. Zij is een groot liefhebber van de Guardians of the Galaxy films en krijgt inmiddels regelmatig complimentjes sinds zij deze schattige Groot aan haar sleutelbos heeft hangen.

De kwaliteit van de producten en de webshop

Ik ontving mijn twee prachtige kettingen in een stevige envelop met bubbeltjesplastic. Ze zaten beide apart verpakt in een leuk zakje, waardoor ze ook direct geschikt zijn om cadeau te geven. Gezien het feit dat het Harry Potter assortiment zo uitgebreid is en komende week de nieuwe Pirates of the Caribbean film in de bioscoop te zien zal zijn, ontving ik van beide franchises een prachtige ketting.

De Pirates of the Caribbean ketting zal door de fans direct herkend worden als een replica van het amulet dat Elizabeth Swann in de eerste film droeg. Voor de mensen die even vergeten zijn wat er zich in deze film afspeelde. In ‘The Curse of the Black Pearl’ draait het om de vloek die de bemanning van de Black Pearl teistert nadat er vele jaren terug goud van de Azteken is gestolen. De bemanning probeert nu uit alle macht de muntstukken terug te vinden en tijdens deze zoektocht komt dit specifieke medaillon in het bezit van Elizabeth.

Het bronskleurige amulet is voorzien van stevige ketting in dezelfde kleur. Er staat zowel een prachtige en mooi uitgevoerde print op de voor als de achterkant en de lengte is wat mij betreft ook precies goed. Niet te kort en zeker niet te lang.

Het tweede item is heel bijzonder en tevens mijn grote favoriet en dat is de toverstok van Voldemort. Ik heb een zwak voor alle badguys in films, dus ik kon dan ook niet anders dan gaan voor deze ketting. De grimmige vorm en vrij grote afmeting van 10,5 cm maken dit sieraad een echte eyecatcher. Zowel de ketting als het sieraad zelf zijn stevig en de details van de toverstok zijn prachtig.

Conclusie

Filmspullen is een ontzettend leuke webshop, heeft goede spullen voor een betaalbare prijs en levert snel en netjes. Ik mis wat variatie, maar er is mij verzekerd dat die eraan zit te komen in de vorm van merchandise van onder andere Stranger Things, The Walking Dead, Game of Thrones en Disney. Dit is dan ook zeker een shop om in de gaten te houden!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Rory 22 mei 2017 at 09:31

  Ik moet eerlijk bekennen dat het niet helemaal mijn ding is, alhoewel ik die ketting van Pirates of the Carribean wel heel gaaf vind. Ik kan mij voorstellen als je een echte filmliefhebber bent, dat je helemaal los kan gaan bij dit soort leuke items.

 • Reply Nostra 22 mei 2017 at 14:37

  Het assortiment is nog wel klein als je het vergelijkt met bijvoorbeeld MyMovieStuff maar altijd positief als er meerdere aanbieders zijn.

  • Reply Filmspullen 19 juli 2017 at 16:00

   Ons assortiment is inmiddels flink uitgebreid, neem vooral eens een kijkje! 🙂

   Groetjes,
   Filmspullen

 • Reply Paul 24 mei 2017 at 13:19

  Leuke shop. Assortiment is (nog) beperkt, maar goed. Wellicht groeit dat nog. Overigens ben ik niet iemand die veel sieraden draag. Hoewel ik dan wel weer de zilveren ring van LOTR draag 😀

  • Reply Patricia 24 mei 2017 at 20:07

   Dat is toch ook super vet 🙂

   • Reply Paul 25 mei 2017 at 06:53

    Ja, er zit ook emotionele waarde aan, omdat ik die destijds van mijn moeder heb gekregen.

 • Reply Daan 27 mei 2017 at 14:24

  Toen ik nog in Nijmegen woonde ging ik voor mijn film en serie-spullen altijd naar GATOR, in de Lange Hezelstraat. Geweldige winkel vol (officiële) merchandise. Van posters tot bustes tot zwaarden tot Funko pops.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.