Films / Series / Televisie

Review: Williams

17 juli 2019

Hoewel het voornamelijk de coureurs in de Formule 1 zijn die in de spotlight worden gezet en de prestaties op de baan leveren, zijn het de teams achter de racers die de basis vormen als het gaat om het regelen en ontwikkelen van de beste auto’s, het vinden van de meest getalenteerde rijders en het zichzelf op de kaart zetten in de competitieve wereld van de autosport.

Eén van de teams die al jaren een begrip is is Williams. De fanatieke en excentrieke autoliefhebber Frank Williams richtte dit team in 1967 op onder de naam Frank Williams Racing Cars en zijn liefde voor auto’s en de sport gaven hem het doorzettingsvermogen om van Williams een grote naam binnen de Formule 1 te maken. Deze documentaire laat zowel zijn hoogte- als dieptepunten zien en het is bijzonder om zijn persoonlijke reis binnen de fascinerende, maar harde wereld van de Formule 1 te volgen.

Williams is vooral een persoonlijk portret, waarin zowel Frank als zijn familie hun kijk geeft op alles wat er in al die jaren is gebeurd, met als dieptepunt het auto-ongeluk waardoor Frank voorgoed in een rolstoel belandde. Deze persoonlijke tegenslag heeft bij Frank niet gezorgd voor minder passie en gezien de omstandigheden houdt hij zich heel sterk en is hij achter de schermen nog steeds actief. Dit ongeluk zorgde er echter wel voor dat hij niet meer al zijn taken kon uitoefenen en daarom is de leiding van het team in 2013 overgenomen door zijn dochter Claire. Ook deze transitie wordt uitgebreid getoond in de documentaire en het feit dat Claire één van de weinige vrouwen in deze sport is maakt de keuze voor haar extra interessant.

Hoewel Williams op dit moment misschien niet meer één van de topteams is, laat deze intrigerende en boeiende documentaire goed zien dat ze zich niet zomaar gewonnen zullen geven en dat er veel liefde is voor de sport om door te blijven gaan.

Lees ook ->

Review: Formula 1: Drive to Survive

Review: Senna

Intrigerende en persoonlijke documentaire over Formule 1 team Williams
  • 8/10
    Williams - 8/10
8/10

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.