Films / Series / Televisie

Review: Wonder Woman

13 juni 2017

Toen actrice Gal Gadot in de vorm van Wonder Woman vorig jaar werd geïntroduceerd in het grote gevecht in het helaas vrij beroerde Batman v Superman: Dawn of Justice, liet zij (bij mij in ieder geval) een verpletterende indruk achter. De beeldschone Amazone werd vergezeld van een krachtige theme song en een prachtig kostuum en ik kon dan ook niet wachten totdat zij zou gaan schitteren in haar eigen film. Na eerdere tegenvallende DC Universe films als Suicide Squad leek deze vrouwelijke superheld het tij wel eens te kunnen gaan keren en ik nam dan ook hoopvol plaats in de bioscoopstoel.

Het verhaal

In Wonder Woman krijgen we het oorsprongsverhaal te zien van prinses Diana, een meisje met een sterke eigen wil dat is opgroeit op het afgelegen eiland Themyscira. Dit paradijs is de thuisbasis van de krachtige Amazones, een ras van vrouwen die na een grote oorlog afgesloten van al het menselijk kwaad leeft. Ze zijn echter zeer geoefend om te vechten voor het geval er ooit iemand terugkomt en om de harmonie in de wereld te herstellen wanneer dat nodig is. Als er op een dag een soldaat op het eiland stuit, veranderd het leven van Diana voorgoed en besluit ze de onbekende man bij te staan in de oorlog tegen de Duitsers. Dit gevecht daagt beide uit om hun eigen wereld van een andere kant te zien en daarnaar te handelen. Vooral Diana heeft het moeilijk wanneer ze geconfronteerd wordt met de buitenwereld, maar zorgt met haar naïviteit bij haar team voor een nieuwe en eerlijkere manier om tegen dingen in dit voor haar nieuwe leven aan te kijken.

Wisselende cast

Laat ik direct met de deur in huis vallen en je vertellen dat Gal Gadot perfect is gecast als Wonder Woman herself. Het charisma, de schoonheid en de charme van de voormalige Israëlische Miss zorgen voor de krachtige vertaling die nodig is om het karakter overtuigend neer te kunnen zetten. Daarnaast zijn zowel haar acteerwerk als bewegingen uitmuntend en een genot om naar te kijken. Ook Chris Pine doet het als dappere soldaat Steve Trevor goed en heeft een geweldige chemie met Gadot. De rest van de cast is redelijk, maar in veel gevallen verre van goed. Met name House of Cards actrice Robin Wright is als de stoere en sterke Amazone Antiope niet heel overtuigend. Zowel haar acteerwerk als haar accent voelen te geforceerd aan en gezien zij vooral veel te zien is naast de vrij briljante Gadot, vallen deze tekortkomingen dan ook extra op. Ook jammer is dat de badguys wat te cartoonesk en niet helemaal serieus genomen te lijken zijn, zowel qua uiterlijk als qua casting.

Iets wat mij persoonlijk erg irriteerde waren de veel te overdreven acterende en aanwezige figuranten, die idealiter gezien vooral als niet afleidende achtergronddecoratie zouden moeten dienen bij dit soort grote superheldenfilms.

Matige uitwerking

Hoewel de film heel sterk begint en direct enthousiast maakt, stort het geheel al vrij snel in en kabbelt het vervolgens een beetje voort. Ik had twee maal zelfs moeite om mijn ogen open te houden. Het plot is vrij simpel en het laatste deel voelt wat afgeraffeld en bij vlagen zelfs stompzinnig. Gelukkig komen de karakters wel regelmatig grappig uit de hoek en bevat het geheel een reeks prachtige scenes en shots die soms zelfs direct uit het stripboek lijken te komen.

De CGI is helaas, net als in Batman v Superman: Dawn of Justice, niet optimaal en met name het magische touw van Diana zorgt regelmatig voor flink wat ongeloofwaardige scenes. Ook de overkill aan special effects in het laatste gedeelte van de film doet het geheel geen goed. De technieken worden echter wel succesvol toegepast in de vele actievolle slow motion scenes die gelukkig wel een lust voor het oog zijn. Een nadeel is dan weer wel dat er iets teveel wordt geleund op deze scenes om de (helaas niet veel voorkomende) actie te tonen, waardoor je het trucje naarmate de film verstrijkt begint te herkennen en het verrassingselement ontbreekt. Wat ik dan wel weer moet toegeven is dat het stuntwerk fenomenaal is en je doormiddel van de slow motion beelden diep respect krijgt voor de mensen die dit werk doen.

Conclusie

Wonder Woman is helaas niet de grote gedroomde briljante en revolutionaire DC Universe film als verwacht en lijkt regelmatig door zijn oppervlakkige plot meer op een goed uitgewerkte actievolle kinderfilm. Gelukkig zorgen de prachtige en zeer goed acterende Gal Gadot, een aantal prachtige shots en een reeks spectaculaire actiescènes voor een vermakelijk eindproduct dat op het grote doek het beste tot zijn recht komt.

Matige superheldenfilm die het DC film universum niet naar een hoger niveau weet te tillen
 • 6/10
  Wonder Woman - 6/10
6/10

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply De Filmjunk 14 juni 2017 at 13:44

  hij staat op mijn lijst voor deze week, ik ben erg benieuwd!

 • Reply Paul 14 juni 2017 at 14:31

  Ik ben ietsje positiever over deze film dan dat jij bent, maar ik ben het wel grotendeels met je eens.

 • Reply Michael Minneboo 17 juni 2017 at 09:10

  Duidelijke taal. Sluit me erbij aan. We gaan wel weer gewoon de comics lezen. 😉

 • Reply Jessica 18 juni 2017 at 00:16

  Heb net mijn recensie geschreven en ben nu even andermans recensies aan het lezen om te zien of ik de enige ben die vond dat het begin sterk was en daarna wat indutte. Ik heb echter slechts een tweetal recensies gelezen waarin het naar voren komt. Maar wat Gal Gadot betreft: perfect gecast! 😀

 • Reply Daan 18 juni 2017 at 17:05

  Een film die ik sowieso wel een keer ga kijken. Maar het heeft geen haast.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.