Films / Series / Televisie

Review: Wonderstruck

16 mei 2018

Soms zie je een film die objectief gezien best goed is, maar die je niet pakt. Wonderstruck is er zo één. Ik denk echter dat er veel mensen zullen zijn die wel geraakt en veel meer zullen kunnen genieten van deze film, dus ik wilde er toch wel graag een recensie over schrijven.

Het verhaal

In Wonderstruck volgen we het verhaal van twee dove kinderen in verschillende tijdperken, de jaren ’20 en de jaren ’70. Beiden zijn ongelukkig en vastbesloten af te reizen naar New York om een stukje uit hun verleden te vinden. Het New Yorkse Museum of Natural History is de prachtige locatie waar alles samenkomt en je beseft je op die plek dat de verhalen meer met elkaar gemeen hebben dan dat je in eerste instantie dacht.

Een visueel pareltje

De opzet van het jaren ’20 verhaal is een zwart-wit stille film en dat is ontzettend goed uitgevoerd. De kleurige jaren ’70 zijn een mooi contrast en zorgen visueel voor een prachtig geheel. De film wil echter iets te veel en wisselt zo vaak van tijd, muziek en omgeving, dat je niet de kans krijgt jezelf echt te verliezen in het verhaal. Of in ieder geval, dat lukte mij niet. Dat wil echter niet zeggen dat de beelden en de muziek die je krijgt voorgeschoteld niet prachtig zijn, want dat zijn ze wel. Met name de muziek voelt regelmatig bijna sprookjesachtig aan, wat de zoektocht van de kids passend vergezeld. Ook de keuze om het verhaal deels te vertellen middels een maquettevorm is origineel, bijzonder en geweldig uitgevoerd.

Conclusie

Als ik mijn eigen woorden hierboven teruglees lijkt het alsof de zes die ik hem geef niet voldoende is. Het verloop van het verhaal en het gemis van een soort van climax zorgden er echter voor dat de film veel minder krachtig was dan hij had kunnen zijn en de conclusie aan het einde in het niet valt. Het goede acteerwerk van de kinderen en de prachtige uitvoering zorgen er echter wel voor dat ik deze film uiteindelijk een voldoende geef en hij zeker de moeite waard is om te gaan zien.

De Blu-ray van Wonderstruck is inmiddels te koop en bevat naast geweldige beeld- ook een hele goede geluidskwaliteit. Ik wil Remain in Light dan ook graag bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Schiet qua verhaal tekort, maar is visueel een pareltje
 • 6/10
  Wonderstruck - 6/10
6/10

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Oma Will 14 juni 2018 at 13:59

  Dit lijkt mij een pareltje onder de films.
  Moet ik zeker zien.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.