Films / Series / Televisie

De slechtste films van 2016

30 december 2016

Aan het einde van het jaar is het altijd leuk om terug te kijken naar alle films die je hebt gezien. Omdat ik er vrij veel kijk hou ik altijd netjes een lijstje bij met niet alleen de titels van de films, maar ook het cijfer dat ik ze heb gegeven. Zo is het vrij makkelijk om aan het einde van het jaar mijn favorieten en minst favorieten eruit te pikken. Hoewel het geweldig is om te praten over de mooiste en beste films van het jaar, is het stiekem eigenlijk veel leuker om even flink te zeuren over de slechtste.

Net als elk jaar heb ik natuurlijk niet alle films gezien die dit jaar zijn uitgekomen. Daarnaast heb ik een aantal films die hele slechte recensies hebben gekregen bewust gemeden of na een half uur uit verveeldheid al uitgezet. Een voorbeeld hiervan is het dodelijk saaie The 5th Wave, waarin een belofte van een spectaculaire sciencefiction film over aliens, uiteindelijk uitmondt in een onorigineel en inspiratieloos tienerdrama. Hieronder, in willekeurige volgorde, de vijf slechtste films van het jaar die ik wel (met moeite) heb afgekeken.

The Boss

Hoewel ik mijn minst favoriete films in willekeurige volgorde aan jullie presenteer, moet ik wel toegeven dat ik bij The Boss het meeste moeite had om hem niet uit te zetten. Deze ongemakkelijke komedie heeft mij geen enkele keer laten lachen en de credits die Melissa McCarthy met haar rol in Spy bij mij had opgebouwd, heeft ze inmiddels compleet verbruikt haar kansloze karakter in The Boss. Het slechte script is ook niet gunstig voor de carrières van Game of Thrones acteur Peter Dinklage en Veronica Mars actrice Kristen Bell, want ook de uitvoering van hun karakters is tenenkrommend slecht.

Nine Lives

In Nederland is deze film alleen in de Nederlands gesproken versie in de bioscoop verschenen onder de naam Meneer Pluizenbol. Ik vind het best lastig om te beginnen met beschrijven waarom deze film zo beroerd is, want eigenlijk is alles aan Nine Lives slecht. Het gekke is dat als je de cast van deze film bekijkt je niet snapt hoe het zo fout heeft kunnen gaan met een film die gaat over een drukke zakenman die in het lijf van zijn kat terecht komt. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Kevin Spacey en Jennifer Garner en ook acteur Christopher Walken komt regelmatig voorbij.

Als je de trailer van deze film bekijkt denk je eerst dat Nine Lives gewoon als één grote grap is gemaakt, maar wanneer je je beseft Men in Black regisseur Barry Sonnenfeld dit project serieus in is gegaan is de verbazing compleet. Het verhaal is voorspelbaar, stompzinnig, saai, slecht uitgewerkt en de doelgroep is niet helemaal duidelijk. Een film over een pratende kat zou voor kinderen toch grappig moeten (kunnen) zijn. Naast het feit dat alle grappen geforceerd aanvoelen en het script een bende is, wordt je regelmatig geconfronteerd met saaie scenes waarin zakenmannen met elkaar vergaderen en discussiëren. Mijn advies is dan ook om deze film niet te gaan zien en al helemaal niet samen met je kinderen.

Independence Day: Resurgence

Een van mijn guilty pleasure films is Independence Day. Nee, deze film uit 1996 is niet perfect, maar oh zo vermakelijk. Ik ben gek op sciencefiction films en alles met buitenaards leven erin, dus ik vind over het algemeen alles in het genre wel acceptabel. Ondanks alle slechte recensies die er van Resurgence verschenen bleef ik hoopvol, maar tijdens het kijken van de film werd al snel duidelijk dat deze film beter niet gemaakt had kunnen worden. De film heeft helemaal niks meer met het eerste deel te maken en bevat vooral veel onlogische en ongeloofwaardige scenes. Wat te denken van een man die jarenlang in coma heeft gelegen en wakker wordt alsof er niks gebeurd is en ook nog eens op dezelfde dag als dat de aliens weer richting de aarde komen.

Het script is rommelig, een duidelijk verhaal en een echte opbouw ontbreken en de meeste wendingen zijn gewoon stompzinnig. Het ergste was nog dat de aliens er qua special effects zelfs slechter uitzagen dan in het eerste deel. Dat is vrij beschamend, aangezien er de afgelopen 20 jaar flink wat nieuwe technieken zijn bijgekomen. Vond jij het eerste deel leuk en heb je dit tweede deel nog niet gezien? Ga dat dan ook maar niet doen en geniet lekker nog een keer van de eerste film.

All Roads Lead to Rome

Op het gebied van series is Sex and the City mijn ultieme guilty pleasure en ik kan de meeste scenes inmiddels dromen. Ik heb dan ook stiekem altijd wel een zwak gehad voor Sarah Jessica Parker en ondanks dat haar recente werk niet altijd heel goed is, kijk ik toch wel bijna alles waar ze inzit. Uiteraard kon ik, ondanks de al beroerde trailer, All Roads Lead to Rome niet overslaan. Helaas is mijn liefde voor Parker na het zien van deze film wel flink afgezwakt. Nieuwsgierig waarom? Hier kan je mijn uitgebreide recensie van de film vinden.

Rokjesdag

Waarom Johan Nijenhuis nog steeds films maakt is mij een groot raadsel en het kiezen van Lieke van Lexmond als hoofdrolspeler maakt de dramatische combinatie compleet. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat de Nederlandse romantische komedies over het algemeen vrij matig zijn. Echter, films als Ja, ik wil! (lees hier de review) en Soof bewijzen dat het zeker mogelijk is om een grappige en zeer vermakelijke film te creëren. Rokjesdag slaat echter niet alleen wat betreft casting de plank flink mis (waaronder een overkill aan matige GTST sterren), de clichés en stereotypes vliegen je om de oren. Als dieptepunt noem ik de extreem grote dierenliefhebber die met gemak haar hond naar het asiel wil brengen voor een kalverliefde die allergisch blijkt te zijn en de Marokkaanse pizzabezorger.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Gwen 30 december 2016 at 10:56

  Ik heb alleen The Boss gezien. De rest heb ik gelukkig gemist. 😉

  Je site ziet er mooi uit!

  • Reply Patricia 30 december 2016 at 13:31

   Gewoon ook niet gaan kijken, zonde van je tijd 😉

 • Reply Ricardo 30 december 2016 at 11:42

  Stiekem wil ik Nine Lives nog wel zien. Heb echt een zwak voor Jennifer Garner, sinds ik haar ooit zag in de kortlopende serie Time of Your Life.

  Rokjesdag vond ik op zich wel iets mee vallen maar doet echt onder voor de andere Nederlandse films die dit jaar uitkwamen. Het was nogal een rommeltje qua verhaallijnen.

  All roads lead to Rome, die zal ik ooit nog wel zien, als het op Netflix staat. Al heb ik er lage verwachtingen van haha.

 • Reply Bettie 30 december 2016 at 18:39

  Yes, ik heb geen van deze films gezien. Al was ik wel eerst heel nieuwsgierig naar the boss, maar volgens mij ben ik blij dat ik er nu niet heen ben geweest.

  • Reply Patricia 30 december 2016 at 20:23

   Hahahaha, dat is achteraf gezien een hele goede beslissing geweest inderdaad 🙂

 • Reply Pel 30 december 2016 at 22:55

  Rokjesdag staat nog op mijn lijstje om te gaan kijken, is het echt zo slecht of is hij wel vol te houden? Als er genoeg Lieke in zit dan overleef ik het vast wel toch?

  • Reply Patricia 31 december 2016 at 11:38

   Het eerste kwartier viel mee, maar daarna werd het zo dramatisch dat ik moeite had om de zaal niet voortijdig te verlaten.

   • Reply Pel 31 december 2016 at 14:06

    Hmmmm, mischien dan toch maar overslaan 🙂

 • Reply Dramaqueen Mike 31 december 2016 at 10:03

  HAHAHA AHHHHHHHHRGGGG wat een geweldige rotlijst! Ik word opnieuw boos wanneer ik die titels zie, OMG lol!

  Rokjesdag was ik vergeten, zo ook All Roads Lead To Rome…oh damn…wat hebben we veel slechte films gehad…

 • Reply Roxanne 3 januari 2017 at 15:11

  Ik vond The Boss en All Roads Lead to Rome wel leuk! Niet in mijn top zoveel beste films van het jaar, maar ik heb me prima vermaakt. Ik ben thuis wel bij een aantal films weggelopen die Pel keek of ik heb ze uit gezet, maar ben ze net zo hard weer vergeten… 🙂

  • Reply Patricia 3 januari 2017 at 15:31

   Ik ben blij dat jij wel van deze films heb kunnen genieten 🙂 Smaken verschillen en dat is helemaal niet erg!

 • Reply Lilian 5 januari 2017 at 15:47

  Wat een verademing dat ik al deze films niet ken 🙂 Dat houd ik maar zo.

 • Reply Melissa 5 januari 2017 at 20:09

  Best grappig want ik heb nog geen enkele van deze allemaal gezien, maar ben het nu ook niet meer van plan!

  • Reply Patricia 6 januari 2017 at 15:09

   Hahahaha, dat lijkt me een heel goed plan 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.