Films / Series / Televisie

De slechtste films van 2017 tot nu toe -> Deel 1

14 augustus 2017

Hoewel ik nog lang niet alles heb gezien wat er dit jaar in de bioscoop is verschenen en een aantal (slechte) films als de nieuwste Transformers en Pirates heb gemeden, vond ik het tijd worden voor een lijstje met de (in mijn ogen) slechtste films tot nu toe. De lijst was toch iets langer dan verwacht, dus vandaag alvast de eerste drie films die je beter kan overslaan.

Fifty Shades Darker

Ik denk dat ik als één van de weinige vrouwen op deze aarde nog nooit een Fifty Shades boek van binnen heb gezien en na het zien Fifty Shades of Grey had ik daar nog minder gehoefde aan. Hoewel ik in eerste instantie niet van plan was om het vervolg in de vorm van Fifty Shades Darker te gaan kijken, kon ik mijn nieuwsgierigheid toch niet bedwingen en hoopte ik toch stiekem dat deze film boeiender, maar vooral opwindender en spannender zou gaan zijn dan zijn voorganger.

Tot mijn grote teleurstelling was deze film verre van dat en heb ik mezelf met moeite door de twee uur dat deze film duurde heen moeten worstelen. Dit vervolg bevat nog meer tenenkrommende dialogen en slappe seksscènes die niet spannend, maar vooral inspiratieloos zijn en vol romantisch geneuzel zitten. De kinky Mister Grey is een enorme softie geworden en het is mij dan ook een groot raadsel waarom vrouwen massaal vallen voor deze man. Ik vrees dat ik het vervolg ook wel een keer zal gaan kijken als deze op een on demand dienst of op DVD zal verschijnen, maar mijn verwachtingen voor het volgende deel zijn inmiddels tot een dieptepunt gedaald.

Kong: Skull Island

Kong: Skull Island is misschien niet de slechtste film van het jaar tot nu toe, maar voor mij als King Kong liefhebber wel de meest teleurstellende. Een film over King Kong en een cast bestaande uit grote acteurs als Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston, John Goodman, Toby Kebbell en Brie Larson zou toch garant moeten staan voor een geweldige film. Helaas is niets minder waar en is Kong Skull Island wat mij betreft de slechtste film over de enorme aap die ooit is verschenen.

Naast het feit dat het verhaal een slechte opbouw en een rommelig verloop heeft, bevat het script veel onnozele oneliners en slechte dialogen. Het is niet meer dan een slap aftrekstel van het originele verhaal en daarnaast is Kong zelf belachelijk groot en bijna volledig emotieloos. Het is bijna knap van de makers om met zo’n geweldige cast zo’n beroerde film af te leveren.

Tevens vermoeiend om naar te kijken zijn de stompzinnige keuzes van de karakters en hun disrespect voor de natuur op het afgelegen eiland, waardoor ze het verdienen om afgeslacht te worden door Kong en de rest van de monsters op het eiland. Ook komen de nietszeggende stereotype karakters een hele berg uit de klauwen gewassen normale dieren tegen die het geheel nog stompzinniger, onnozeler en ongeloofwaardiger maken. Ze proberen de hoofdrolspelers door het laten schrijven van brieven, het praten tegen (niet aanwezige) geliefden en ze te laten fotograferen wanneer ze lol hebben wat meer diepgang te geven, maar helaas faalt deze poging jammerlijk. Er vind tevens geen enkele karakterontwikkeling plaats.

Ja, je krijgt met Kong: Skull Island de hersenloze blockbuster die je is beloofd middels de trailers, maar ik had toch gehoopt op wat meer respect voor de imposante Kong en zijn filmgeschiedenis. Daarnaast is dit helaas typisch ook zo’n geval waarbij de trailer beter is dan de film zelf en zelfs een aantal grote actiescènes kunnen deze film niet redden. Tot slot, er is een poging gedaan om zoveel mogelijk herkenbare nummers uit de jaren ’70 in de film te proppen en waarom dat gedaan is, is mij een groot raadsel, want het leidt vooral af.

Rings

In 2002 was de Amerikaanse her verfilming van de Japanse (en zeer enge) horrorfilm Ringu een ware hit in de bioscopen. In die tijd had je nog niet de beschikking tot Youtube om trailers te bekijken en werden er praktisch geen spoilers verspreid. The Ring was dan ook verrassend en creepy en zelfs het tweede deel dat in 2005 uitkwam was acceptabel.

Ruim 12 jaar later is daar Rings, een soort van vervolg, maar het enige wat van het origineel gebruikt lijkt te zijn is de enge video die je beter niet kan gaan kijken als je het wilt overleven en het meisje met het zwarte haar voor haar ogen. De rest van het plot en het script hebben nog maar weinig met het origineel te maken en barst van de horror clichés en onnodige jumpscares. Iedereen is eigenwijs en maakt stomme beslissingen en verdient het bijna om de pijp uit te gaan. Je leert te weinig over de achtergrond van de karakters om ze echt boeiend te maken en het inspiratieloze en stompzinnige script helpt ook niet mee. Zelfs de creepy zwartharige Samara is niet eng meer, aangezien ze (wat ik op het eerste oog kon waarnemen) bijna volledig is gedigitaliseerd.

Wat vind jij de slechtste film van dit jaar tot nu toe?

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply De Protagonisten (m) 14 augustus 2017 at 11:00

  Beduino (op IFFR gezien en te vaag voor woorden), Comfort (sorry Nostra), Les Fantomes D’Ismael (ondanks Marion Cotillard) en The Day Will Come (over the top drama).

 • Reply Marjan Steenge 14 augustus 2017 at 13:59

  Ik ben het helemaal eens met Fifty Shades Darker.
  Als mensen zeggen dat ze hem leuk vinden vraag ik me echt af waarom sommige mensen zo’n slechte smaak hebben.
  Kong heb ik ook gezien en ik irriteerde me inderdaad rot aan de stomme grapjes. Zonder die grapjes had het best een prima film kunnen zijn.

  • Reply Patricia 14 augustus 2017 at 14:43

   Hahahaha – Dat heb ik dus precies hetzelfde met de Fifty Shades fans. Ik heb de film echt een eerlijke kans gegeven, maar hij is echt slecht!

 • Reply De filmjunk 14 augustus 2017 at 14:49

  Kong was heerlijk! Op dit lijstje mis ik nog Song to Song……

  • Reply Patricia 14 augustus 2017 at 16:20

   Die moet ik nog gaan zien, dus daar kan ik helaas nog niks nuttigs over zeggen 😉

 • Reply Jaapie 14 augustus 2017 at 16:10

  Ik vind Ghost in The Shell echt bagger!
  Kong vind ik beter dan verwacht

  • Reply Patricia 14 augustus 2017 at 16:20

   Er komt nog een tweede deel 😉

 • Reply Axel 14 augustus 2017 at 17:04

  Skull Island?
  Ik volg je wel in Fifty Shades.

  • Reply Patricia 14 augustus 2017 at 19:11

   Ik heb een grote zwak voor King Kong films en hou van Tom Hiddleston – Ik wilde deze film echt goed vinden…

   • Reply Axel 14 augustus 2017 at 20:47

    Gooi er voor mij maar The LEGO Batman Movie bij. Daar ben ik ondanks de pokkeherrie op het scherm toch lekker in slaap bij gevallen.

    • Reply Patricia 15 augustus 2017 at 12:07

     Hahahaha, dat vind ik gezien de herrie nog best knap

 • Reply Robin 14 augustus 2017 at 17:24

  Live by night.
  Echt zo teleurstellend. Werd niet geboeid of geraakt en irriteerde mij vaak.

 • Reply Esmee 14 augustus 2017 at 22:32

  Ik heb 50 shades ook nooit gelezen, maar wel de film gezien, omdat ik wel graag wilde weten waar de hype nu over ging (en jamie dornan even eerlijk ja ok), maar wat een absolute rampfilm. Zo veel wat er daar ZO mis was. Werd er bijna een beetje boos van.

  Horrorfilms met jumpscares vind ik een beetje goedkoop. Ik wil graag bang worden van de spanning, of nog beter: van dingen die er niet zijn, maar waar je wel steeds voor op je tenen loopt. Ik heb al deze films niet gezien, maar gelukkig dat ik niks heb gemist 😉

 • Reply Patrick 15 augustus 2017 at 09:38

  1 ster op Letterboxd gegeven aan:
  Beduino (IFFR) KFC (IFFR) en Overdrive.

  En dan ben ik ook nog eens na een half uur weggelopen bij Kuso.

 • Reply Michael Minneboo 15 augustus 2017 at 17:56

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar je passie voor King Kong-films! Ik vind zelf nog steeds de allereerste de aller beste. Heerlijke stop-motion effecten en een heel strak verteld verhaal.

  • Reply Patricia 18 augustus 2017 at 18:54

   Mijn grote favoriet is ook de eerste 🙂

 • Reply Boris Barish 16 augustus 2017 at 06:29

  CHiPs, draaide ze laatst in het vliegtuig en ik overwoog serieus op 10.000 meter de nooduitgang te openen en er uit te springen zo slecht was die.

 • Reply Lottes Anekdotes 18 augustus 2017 at 09:11

  Ik vond The Circle nogal een teleurstelling…

  • Reply Patricia 18 augustus 2017 at 18:54

   Die bespreek ik in het tweede deel 😉

 • Reply Jessica 21 augustus 2017 at 20:30

  Yay! Gelukkig heb ik geen enkele van deze films gezien. :p

  • Reply Patricia 22 augustus 2017 at 21:40

   Gewoon ook niet doen 😉

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.