Films / Series / Televisie

De slechtste films van 2017 tot nu toe -> Deel 2

30 augustus 2017

Deel 1 van dit artikel was een groot succes (klik hier om het te lezen) en daarom bespreek ik vandaag nog een aantal beroerde films die dit jaar zijn uitgekomen en die ik sowieso geen tweede keer zal gaan kijken.

The Circle

The Circle is zo’n film waarbij je je verbaasd over het feit dat er weer een hele berg goede acteurs (waaronder Tom Hanks en Star Wars acteur John Boyega) getekend heeft voor een project met een inspiratieloos en slecht script. Zou het dan echt alleen maar om het geld gaan bij sommige mensen? The Circle snijdt een onderwerp aan dat zeer actueel is, omdat het tegenwoordig heel normaal is om stil te staan bij het feit dat de persoonlijke gegevens die je digitaal verspreidt je nog wel eens zouden kunnen gaan achtervolgen.

In deze film laat de hoofdrolspeelster zich vrijwillig 24 uur per dag met camera’s volgen en de uitkomst van dit “experiment” is helaas al snel te voorspellen. Naast het feit dat het al snel duidelijk wordt waar het verhaal heengaat, is het geheel ook erg rommelig en onsamenhangend. Door de saaie en vaak ongeloofwaardige dialogen en reacties van en tussen de karakters, is de inhoud daarnaast ook zeer oninteressant en zelfs vermoeiend. De film lijkt met zijn veel te lange speelduur van twee uur wel vier uur te duren en het kostte mij dan ook heel veel moeite om niet de zaal uit te lopen. Vooral na de dubieuze en doelloze conclusie die de volledige boodschap van de film zelf volledig tegenspreekt, had ik er echt spijt van dat ik naar de film was toegegaan.

The Emoji Movie

Er zijn al flink wat negatieve woorden over deze film verspreid op het wereldwijde web en dat is niet zonder reden. The Emoji Movie is een leeg concept dat gebaseerd is op een belangrijk onderdeel van onze digitale wereld, waar wat mij betreft geen film over gemaakt had hoeven worden. Het feit dat het kan, wil niet zeggen dat je het ook moet doen. De film zit vol inspiratieloze en flauwe grappen, maar bevat ook belachelijk veel reclame voor bestaande populaire apps als Candycrush en Dropbox. Het verhaal is heel voorspelbaar en de animaties zijn helaas ook verre van indrukwekkend en dat maakt deze film nog minder de moeite waard om te gaan zien.

The Bye Bye Man

Horrorfilms hoeven van mij niet altijd heel ingenieus of origineel te zijn, maar er zijn grenzen en  wat mij betreft is The Bye Bye Man zo’n grens. Deze film bevat veel bekende horror clichés, waaronder onnozele tieners die alles doen wat niet verstandig is en alle verontrustende signalen negeren en een duistere entiteit die rondspookt in een oud huis. Wat deze film nog slechter maakt is het feit dat veel belangrijke gebeurtenissen en objecten geen uitleg krijgen, waardoor veel scenes overbodig voelen en je bijna niks te weten komt over het belachelijk slecht uitziende mysterieuze monster. Mijn uitgebreide recensie van deze film is hier te vinden.

Op het randje ->

Hoewel ik ze tijdens het kijken nog redelijk vermakelijk vond en ik niet de neiging had bij deze twee films ook daadwerkelijk de bioscoop uit te lopen wil ik ze wel even vermelden, want ze waren beide verre van goed.

Alien: Covenant

Hoewel ik heb genoten van Prometheus heeft het vervolg in de vorm van Alien: Covenant mij geenszins weten te overtuigen. De opbouw is traag en inspiratieloos en de twist is niet meer dan stompzinnig te noemen. Zelfs het uitstekende acteerwerk van Michael Fassbender als intelligente robot weet deze film niet te redden. Daarnaast geven de scenes met de gevaarlijke xenomorph een been there done that gevoel en ik was dan ook niet onder de indruk van de grotendeels digitaal gecreëerde moordmachine.

Ghost in the Shell

Het enige wat ik over deze film kan zeggen is dat je soms het origineel echt met rust moet laten. De Japanse Anime van dit verhaal is zo goed en krachtig dat een Hollywood remake sowieso al gedoemd was te mislukken. Als je dan ook nog eens een niet Japanse actrice de hoofdrol laat spelen, krijg je als filmpubliek toch een beetje het gevoel dat je niet serieus genomen wordt.

Wat vind jij de slechtste film van dit jaar tot nu toe?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 30 augustus 2017 at 20:10

  Voor mij staat Death Note zeker op nummer 1! Die vond ik echt te belachelijk voor woorden :’)

  • Reply Patricia 31 augustus 2017 at 09:26

   Niet gezien, maar dat ga ik bij deze dus ook niet meer doen 🙂 hahaha

 • Reply Axel 30 augustus 2017 at 20:30

  Ghost In The Shell…mwah.
  Het zal nooit de manga evenaren, maar dat is quasi onmogelijk. Zelfs de anime kon het amper. Volgens mij is het onverfilmbaar.
  Maar deze film slaagt er wel in het laagdrempelig te brengen.

 • Reply De Protagonisten (m) 31 augustus 2017 at 17:09

  The Circle: goede keuze! 1 tip, ga nooit Beduino kijken. Die doet pijn aan je ogen!

  • Reply Patricia 31 augustus 2017 at 22:02

   Hahahaha – dat klinkt heel beroerd!

 • Reply Daan 2 september 2017 at 17:50

  Ik vond het boek van The Circle al niet heel bijzonder.

  • Reply Patricia 8 september 2017 at 11:10

   Na de film heb ik niet echt de behoefte om het boek te gaan lezen hahaha

 • Reply Yasumi 16 november 2017 at 10:15

  Death Note hoort dan ook in dit rijtje thuis! Wat een hilarische film was dat (dat verwacht je niet van een Death Note moet ik zeggen…).

  Ghost in the Shell heb ik nog niet gezien puur om de reden dat het origineel al zo ontzettend goed vind. Hollywood moet echt nog leren dit goed te doen…

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.