Films / Series / Televisie

Televisie kijktip -> De kijk van Koolhoven – Seizoen 2

18 februari 2020

Ik kan mij herinneren dat er een aantal jaar geleden programma’s over films op de Nederlandse televisie te zien waren, waarin vooral Rene Mioch ons op de hoogte hield van het laatste filmnieuws. Hoewel ik daar altijd met groot plezier naar keek, miste ik daarbij wel wat diepgang. Inmiddels is er geen enkel programma meer wat uitsluitend over films gaat en ik ben dan ook regelmatig op Youtube te vinden om mezelf van relevante informatie en filmnieuwtjes te voorzien.

In 2018 kwam tot mijn grote vreugde de mededeling dat niemand minder dan de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Het Schnitzelparadijs, Brimstone) een eigen filmprogramma zou krijgen. In college vorm besprak de regisseur aan de hand van zijn favoriete filmfragmenten genres en thema’s als film noir, water en boten en postapocalyptische films. Ik heb ontzettend genoten van dit eerste zesdelige seizoen en ben dan ook erg blij om jullie mee te kunnen delen dat deze week een tweede seizoen van start zal gaan.

In dit nieuwe seizoen bespreekt Koolhoven sequels en remakes aan de hand van James Bond en Indiana Jones films, verdiept hij zich twee afleveringen lang in de American Gangster film, maar komen ook onderwerpen als tijdreizen en Eurocrime voorbij. De uitzending waar ik persoonlijk het meeste naar uitkijk is die over aliens, want ik ben gek op films waarin buitenaards leven een grote rol speelt.

De eerste aflevering van het tweede en tevens zesdelige seizoen van De Kijk van Koolhoven gaat op vrijdag 21 februari om 20:25 op NPO 3 van start. Het eerste seizoen nog niet gezien? Via deze link kan je niet alleen het vorige seizoen terugkijken, maar ook de aankomende afleveringen (nadat ze op televisie zijn uitgezonden).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.