Persoonlijk / Lifestyle

Terugblikken op 2018

31 december 2018

Tijdens deze donkere dagen en op weg naar 31 december betrap ook ik mezelf erop dat ik terugdenk aan alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Aan de ene kant is dat best veel, maar aan de andere kant zijn er een aantal belangrijke stappen die ik nog niet heb durven zetten. Het voordeel daarvan is dan weer wel dat ik een mooi lijstje met doelen heb voor 2019.

Samenwonen

Ik denk dat de grootste verandering dit jaar is geweest dat ik bij mijn nog vrij prille liefde ben ingetrokken. Dit was eigenlijk nog helemaal niet de bedoeling, maar omdat ik geen vaste woonplek had en een tijd lang noodgedwongen weer even bij mijn ouders (in een veel te kleine ruimte voor drie volwassen mensen) was ingetrokken, logeerde ik al regelmatig bij mijn schatje. Begin van deze zomer besloten we dan ook om mij officieel bij hem in te laten trekken. Ik schreef onlangs nog een artikel over het feit dat ik mezelf kwijt was en nog niet echt kon aarden in mijn nieuwe omgeving, maar ik kan nu aan het einde van dit jaar met veel plezier melden dat ik mezelf inmiddels helemaal thuis voel en onze relatie beter gaat en voelt dan ooit.

Meer schrijven en creatief zijn

Een andere verandering is dat ik bewust meer tijd ben gaan vrijmaken om te schrijven en creatief te zijn. Een grote reden waarom ik mezelf kwijt was is omdat ik mezelf niet meer zo goed kon uiten en nergens meer geduld voor kon opbrengen. Historisch verantwoord weven heeft mij het afgelopen jaar geleerd dat als ik mezelf ergens op focus en doorzet ik weer echt goed in iets kan worden. Ik ben vooral trots op het feit dat een Zweedse muzikant op Castlefest interesse had in mijn weefbanden en er uiteindelijk op bestelling een aantal van me heeft gekocht om ze als hengsel te gaan gebruiken aan zijn historische, zelfgemaakte instrumenten.

Naast het feit dat ik dus letterlijk meer met mijn handen ben gaan werken ben ik ook weer serieus aan de slag gegaan met mijn blog. Ik had mijn stukje op het internet een beetje verwaarloosd en miste het eigenlijk stiekem ontzettend om jullie bijvoorbeeld middels reviews op de hoogte te houden van de nieuwste films en series die verschijnen. Ik ben dit jaar (in tegenstelling tot vorige jaren) niet zo vaak naar de bioscoop geweest, maar wist met mijn reviews van nieuwe Netflix producties gelukkig wel een hoop van jullie te bereiken. Vooral het uitwisselen van meningen vind ik in deze ontzettend leuk en ik ga komend jaar dan ook ontzettend mijn best doen om qua reviews actueler te worden.

Als laatste heb ik onlangs eindelijk een Pinterest pagina aan mijn blog toegevoegd. Ik heb de pagina onder de naam The Creative Dino aangemaakt, aangezien ik deze naam ook wil gaan gebruiken om komend jaar mijn eigen Etsy shop op te zetten met mijn zelfgemaakte weefbanden. Aangezien ik gek ben op dinosaurussen en weven en Pinterest onder creativiteit vallen, vond ik dit een geschikte en vooral leuke naam voor mijn huidige en toekomstige bezigheden.

Een aantal andere hoogtepunten uit 2018

 • Ik zag mijn allerbeste vriendin weer na haar acht jaar niet gezien te hebben -> Nieuwe dingen durven doen #1
 • Ik paste op het huis en de poes van een andere vriendin, iets wat ik heel spannend vond, aangezien ik totaal geen poezenliefhebber ben. Gelukkig ging het super goed en kon ik snel wennen aan mijn nieuwe gezelschap. De foto bovenaan dit artikel is het bewijs doorvoor.
 • Ik ging voor de eerste keer met mijn vriendje op vakantie -> Nieuwe dingen durven doen #2
 • Ik en mijn vriend gingen op pad met mijn nichtjes en ze bleven afzonderlijk van elkaar in mijn nieuwe huis logeren.

Mijn best bekeken blogs van 2018

Iets wat ik altijd fascinerend vind bij blogs is welke artikelen het meest gelezen worden. Soms zijn dat artikelen waarvan je van tevoren al een beetje kan voorspellen dat ze goed bekeken zullen gaan worden, maar in mijn geval staan er een aantal bij waarvan ik het eigenlijk niet had verwacht.

1. Review: Redbad

Dat deze review op nummer 1 terecht is gekomen verbaasd mij dan weer helemaal niet. Hoewel deze Nederlandse spektakelfilm een flinke flop is geworden, heb ik er redelijk wat aandacht aan besteedt omdat mijn lieve vriend één van de edel figuranten was. Hij schreef over zijn ervaring ook een leuke gastblog die hier te lezen is.

2. Review: L’Oréal Colorista Paint #roseblonde

Dat dit artikel zo vaak bekeken is dit jaar vind ik dan wel weer heel bijzonder, aangezien ik het in januari van 2017 online heb gezet. In een poging mijn toen blonde haar een prachtige rose kleur te geven probeerde ik een nieuwe haarverf van L’Oréal. Ik kan je alvast verklappen dat het resultaat voor een flinke teleurstelling zorgde.

3. Review: Safe – seizoen 1

Met een hoofdrol voor de psychotische Dexter uit de gelijknamige serie kon het niet anders dan dat Safe een hit op Netflix zou gaan worden. Mijn review voor deze serie werd in ieder geval flink wat keren aangeklikt.

4. Budget merkkleding tip: King Louie voor een prikkie

Het tweede oude artikel wat tegen alle verwachtingen in nog steeds heel goed gevonden wordt is een stuk over de King Louie kledingkraam op de Noordermarkt in Amsterdam. Naar mijn weten is deze kraam met oude collecties en samples van dit prachtige merk nog steeds twee keer per week te vinden op de markt en ik raad je dan ook zeker aan om daar een kijkje te nemen als je een keer in de buurt bent.

5. Review: Bird Box

De top 5 wordt afgesloten met een review die pas deze maand online kwam. Door deze tweede Netflix review in de top 5 besef ik mezelf des te meer dat jullie graag artikelen lezen over nieuwe toevoegingen op de populaire on demand dienst.

Bedankt!

Als laatste wil ik jullie allemaal een heel fijn, gelukkig en gezond 2019 toewensen en bedanken voor alle fijne reacties die jullie het afgelopen jaar op zowel mijn blog als mijn social media kanalen hebben achtergelaten!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Paul 31 december 2018 at 06:27

  Fijne jaarwisseling, Patricia! 🙂

 • Reply De Protagonisten (m) 31 december 2018 at 09:48

  Op naar een mooi en liefdevol 2019. En lekker blijven bloggen, want ik lees het graag (ook al is het soms niet leuk).

  • Reply Patricia 31 december 2018 at 14:29

   Dank je voor je lieve reactie 🙂 Jullie ook een heel mooi 2019!

 • Reply Daan 31 december 2018 at 16:59

  Mooi overzicht! Een goed 2019 gewenst!

 • Reply Robin 1 januari 2019 at 18:27

  Je mag trots op jezelf zijn! Goed bezig!

  • Reply Patricia 2 januari 2019 at 19:37

   Das lief van je! Dank je wel en een heel gelukkig nieuwjaar 🙂

 • Reply Nostra 2 januari 2019 at 09:51

  Heb je natuurlijk al een gelukkig nieuwjaar gewenst, maar bij deze nogmaals 😉

  Een jaar met veel veranderingen voor je, die zo te lezen allemaal goed zijn geweest voor je. Fijn om te lezen!

  • Reply Patricia 2 januari 2019 at 19:35

   Dank je wel 🙂 En van mijn kant ben ik blij dat jij weer volop aan het bloggen bent!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.