Films / Series / Televisie

De Tien: Beste Kerstfilms Estafette Race

19 december 2017

Hoewel ik zelf geen groot Kerstliefhebber ben, hou ik wel van het kijken naar Kerstfilms. Toen ik de vraag van De Protagonisten kreeg of ik het stokje wilde overnemen van de Kerstfilms Estafette Race hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Deze race is net als een aantal blogathons uit het verleden weer gestart door Nostra van De Filmkijker en is vóór mij inmiddels ook al doorgegeven aan De FilmliefhebberBe Cool, SodapopReviews & RosesKurt Blogt en Gert Verbeek.

De regels van deze race zijn simpel. Het is de bedoeling dat je één film uit de lijst van tien beste Kerstfilms schrapt om vervolgens een persoonlijke favoriet toe te voegen. Hieronder vind je dan ook de negen films die ik in de lijst laat staan en degene ik omwissel voor een andere.

Home Alone

Uiteraard kan Home Alone in mijn persoonlijke lijst niet ontbreken, want ik hou stiekem een beetje van deze film. Ik kijk hem elk jaar weer met veel plezier opnieuw en dit is een tijdloze film die naar mijn mening iedereen een keer gezien moet hebben.

The Nightmare Before Christmas

Hoewel ik een hekel heb aan alles wat met musicals te maken heeft is The Nightmare Before Christmas daar een welverdiende uitzondering op. Hoewel deze animatiefilm door een aantal mensen meer gezien wordt als een Halloweenfilm, vind ik hem toch beter bij de Kerst passen. De prachtige animaties begeleid door de muziek van Danny Elfman zijn betoverd en wederom is dit weer zo’n film die je echt gezien moet hebben.

Gremlins

Net als Home Alone is Gremlins een film die ik al zeker 20 keer gezien heb en die nog steeds niet verveeld. Het is de perfecte combinatie van humor en horror en de scène waarin de creepy gremlins Kerstliedjes zingen blijft briljant.

Die Hard

Niet helemaal mijn type film, maar deze klassieker die zich afspeelt rond de feestdagen verdient toch stiekem wel een plekje in deze lijst.

It’s a Wonderful Life

Een heerlijke klassieker in zwart-wit die wat mij betreft toch echt wel thuishoort en moet blijven staan in de lijst.

National Lampoon’s Christmas Vacation

Ik heb deze film te lang geleden gezien om er iets zinnigs over te zeggen, dus ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem te verwijderen.

The Family Stone

Een fijne film die ik door geweldig acterende vrouwen als Claire Danes, Diane Keaton en Rachel McAdams zeker niet uit deze lijst ga halen.

Blast of Silence

Ik heb deze film nog niet gezien, maar hij is toegevoegd door filmblogger Gert Verbeek en naar mijn mening heeft deze man een zeer goede smaak. Blast of Silence staat dan ook inmiddels op mijn to watch lijstje.

Serendipity

Zoetsappig, maar niet te zoet om mij echt tegen te staan.

Dit geldt echter niet voor Love Actually, want deze clichématige romantische komedie gooi ik dan ook uit de lijst. Hoewel er een ware sterrencast in deze film te zien is doet hoofdrolspeler Hugh Grant mij helemaal niks. Ik vervang deze film echter wel voor een andere romantische komedie, maar dan wel één waar ik wel vrolijk van wordt en dat is The Holiday. De vrouwelijke hoofdrollen in deze film worden vertolkt door de altijd innemende Cameron Diaz en Kate Winslet en de mannen zijn een combinatie de charme van Jude Law en humor in de vorm van Jack Black (een man waar ik een grote zwak voor heb wegens deelname aan de band Tenacious D).

Who’s next?

Ik geef het stokje door aan I Heart Cinema en ik ben ontzettend nieuwsgierig naar welke film zij uit de lijst zullen schrappen en welke hiervoor in de plaats zal gaan komen!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Nostra 19 december 2017 at 21:29

  Ik had deze film al eerder in de lijst verwacht (alhoewel ik ‘m zelf niet heb gezien, weet ik dat hij populair is) en Love Actually heb ik wel gezien, maar die heeft in ieder geval geen blijvende indruk bij me achtergelaten.

 • Reply De Protagonisten (m) 20 december 2017 at 07:45

  Ik gok dat de vrouwelijke protagonist blij is met de toevoeging, alleen niet met de film die eruit is. Ik persoonlijk wel, want Hugh Grant vind ik zo ontzettend vervelend om naar te kijken!

 • Reply Kurt 20 december 2017 at 09:21

  Een beetje jammer dat ‘Love actually’ verdwijnt, maar wel een mooie toevoeging. Op naar de volgende!

 • Reply Elke 20 december 2017 at 11:41

  Serendipity vind ik wel een leuke film voor met kerst! Leuke kerst films heb je opgesomd!

 • Reply Dhini 21 december 2017 at 12:48

  Ik heb er zin in om weer naar kerstfilms te kijken. Heerlijk onder de deken en warm chocolade of thee

 • Reply nicole 21 december 2017 at 13:16

  Ik moet glimlachen om Die hard op je lijstje. En de film met de Griswolds is ook een van mijn favorieten. Die vind ik echt superleuk.

 • Reply nicole 21 december 2017 at 13:23

  It’s a wonderful life ken ik van horen zeggen, maar heb ik zelf nog nooit gezien. Hij is in zwart wit geloof ik toch? Dat schrikt me af….

 • Reply Lisette 21 december 2017 at 13:43

  LOVE ACTUALLY!!! Die film is zooooo sappig en zoet en heerlijk. Ik moest hem toch even benoemen, en ik vind The holiday ook erg leuk. Krijg helemaal zin om met een kopje thee en stukje chocolade onder een dekenetje op de bank te zitten.

 • Reply De Tien: Beste Kerstfilms Estafette Race - IheartCinemaIheartCinema 21 december 2017 at 15:55

  […] Sodapop, Reviews & Roses, Kurt Blogt en Gert Verbeek gingen ons deze keer voor en Patricia van Hello Geeky World gaf het kerststokje aan ons over. Bij dezen onze favorieten, de misser én de nieuwe […]

 • Reply | 25 december 2017 at 21:35

  […] Be Cool Sodapop, Reviews & Roses, Kurt Blogt, Gert Verbeek, De Protagonisten, Patricia van Hello Geeky World  en gingen mij voor. IheartCinema gaf het kerststokje aan mij over. Er is wel één klein […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.