Films / Series / Televisie Kunst / Cultuur / Evenementen

Tien jaar Cineville wordt gevierd met het opnieuw vertonen van een reeks favorieten

8 maart 2019

Cineville, HET platform voor filmliefhebbers die middels een vast bedrag per maand onbeperkt kunnen genieten van de beste en meest bijzondere films in 43 verschillende filmtheaters in Nederland, bestaat inmiddels tien jaar en dat is reden voor een feestje.

Cinevillepashouders kregen de kans om vanaf januari hun stem uit te brengen op hun favoriete films van de afgelopen tien jaar in een reeks verschillende categorieen. Smaken verschillen en daarom is de definitieve lijst (die je hier kan vinden) zeer veelzijdig en bevat tevens een reeks films waar ik zelf in het verleden ook ontzettend van heb genoten.

Cineville heeft naar aanleiding van deze verkiezing besloten een reeks films voor één dag opnieuw te gaan vertonen. Dit jubileum-filmprogramma bevat tien van de twintig favorieten uit de lijst en deze zullen in verschillende filmtheaters worden getoond. Hieronder alle films inclusief trailers, aangezien er genoeg filmliefhebbers (waaronder ik) zullen zijn die ze nog niet alle tien gezien hebben.

1. Black Swan

2. Borgman

3. Call Me by Your Name

4. Inception

5. Jagten

6. La Grande Bellezza

7. Moonlight

8. Spring Breakers

9. The Grand Budapest Hotel

10. The Red Turtle

Mijn persoonlijke tips

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik ook nog niet alle tien films gezien, maar van degene die ik wel heb gezien zijn vooral het bijzondere, prachtig uitziende en intense Black Swan en de prachtige, emotionele en de vrij simpel uitgevoerde, maar bijzondere en hartverwarmende animatiefilm The Red Turtle (een film waar ik eerder al een lovende review over schreef), zeer de moeite waard om te gaan kijken. Ook de Christopher Nolan film Inception, waarin Leonardo DiCaprio te zien is, behoort tot één van de betere films van de afgelopen tien jaar die ik dolgraag nog een keer op het grote scherm zou willen zien.

Wanneer, waar en hoe laat?

Zondag 24 maart is de dag waarop dit evenement zal gaan plaatsvinden en het hoofdprogramma is te zien in Kriterion, Filmhuis Alkmaar, Cinema Amstelveen, Theater Dakota, Filmhuis de Keizer, Groninger Forum, Filmtheater Hilversum, Kijkhuis, Lumière Cinema, LUX, KINO, Springhaver en Heerenstraat Theater. Cinecenter FC Hyena, Melweg Cinema, LantarenVenster en Cinerama komen met een alternatief programma rondom het jubileum. Uiteraard staan ook Eye en De Uitkijk stil bij deze bijzondere gebeurtenis, maar dan met een reeks speciale voorstellingen op zaterdag 23 maart. Welke films waar en hoe laat te zullen zijn, inclusief alle informatie over het reserveren en kopen van kaartjes vind je hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.