Films / Series / Televisie

Trailer reactie: BrightBurn -> Een film over een jonge evil Superman?

11 december 2018

Ik geef maar heel soms reacties op trailers op mijn blog, maar dan moet er ook wel eentje voorbijkomen die echt iets in me losmaakt, of dat nu positief of negatief is. De eerste beelden van BrightBurn, een film waarvan volgens mij nog niemand wist dat hij eraan zat te komen, grepen mij direct en ik werd zo blij verrast door de inhoud, dat ik graag met jullie naast de trailer ook mijn reactie wil delen. Dit in de hoop jullie ook enthousiast te maken voor deze mysterieuze nieuwe film die volgend jaar moet gaan verschijnen.

De trailer begint zoals je hebt gezien met een moeder die maar blijft zeggen dat haar zoontje zo speciaal is en hoewel we al een soort van Superman trailer vibe krijgen op dat moment, wordt dat gevoel pas echt bevestigd wanneer een meteoriet de kinderwens van het stel in vervulling laat gaan. De omslag in de trailer komt echter met een psychotische kleine glimlach van de jonge hoofdrolspeler. Het is een zeer gewaagde keuze om, naar het lijkt, een duistere film te maken over een iconische superheld die wereldwijd geliefd is. De DC films waarin Superman de laatste jaren echter in te zien is, zijn naar mijn mening redelijk saai en de uitkomst is vaak heel voorspelbaar.

Deze nieuwe film neemt de basis van het verhaal, de baby die vanuit de ruimte op aarde terecht komt bij een liefdevol gezin over, maar bouwt vanuit daar een heel ander verhaal op. Daarnaast verraad vooral het einde toch wel dat het eindproduct richting een horrorfilm gaat.

Deze trailer roept uiteraard ook flink wat vragen op, want hebben we wel echt te maken met een soort van alternatief universum waarin een evil Superman opgroeit of is het een jongen vanuit de ruimte die bijvoorbeeld net als de hoofdrolspeler in Dexter twee persoonlijkheden heeft die in zijn hoofd misschien wel in conflict zijn met elkaar. Misschien is hij zelfs wel naar de aarde gestuurd om hel en verdoemenis te brengen. Maar wat ook kan, is dat dit het ontstaansverhaal is van één van Superman’s vijanden. Naast het feit dat de inhoud mij meteen intrigeerde, zien de beelden er visueel ook mooi en krachtig uit. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat deze film verschijnt in mei volgend jaar!

Wat vind jij van de trailer van BrightBurn?

 

Lees ook ->

Mijn Jurassic World: Fallen Kingdom trailer reactie

Wordt Dumbo de mooiste live-action Disneyfilm tot nu toe?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daan 11 december 2018 at 12:39

    Trailer ziet er interessant uit, hoop dat de film het ook waar kan maken. Bij dit soort films is het, in mijn ervaring, heel vaak kantje boord!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.