Films / Series / Televisie

Trailer reactie: Velvet Buzzsaw -> Moordlustige kunst met Jake Gyllenhaal

10 januari 2019

Bij het zien van de trailer van een nieuwe film met acteur Jake Gyllenhaal in de hoofdrol, wist ik direct dat ik daar wat over wilde delen met jullie. De horror thriller Velvet Buzzsaw zal vanaf 1 februari van dit jaar op Netflix te zien zijn en de eerste beelden maken mij in ieder geval ontzettend enthousiast. Naast het feit dat ik het acteerwerk van Gyllenhaal eigenlijk altijd geweldig vindt, is deze nieuwe film geschreven en geregisseerd door de man die ook het bizarre en briljante Nightcrawler op zijn naam heeft staan. In deze film had Gyllenhaal ook een hoofdrol en wat mij betreft was dit één van de beste films waar hij ooit in heeft mogen meespelen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, mijn recensie van Nightcrawler kan je hier vinden.

Dodelijke kunst

In Velvet Buzzsaw duiken we in de wereld van de hedendaagse kunst van Los Angeles. Een wereld waar veel geld mee gemoeid is en wanneer er dan ook een aantal bijzondere stukken van een overleden schilder opduiken die al snel veel aandacht krijgen, probeert iedereen dan ook een graantje mee te pikken. Kunstcriticus Morf Vandewalt (Gyllenhaal) is in eerste instantie zwaar onder de indruk van de werken, maar wordt letterlijk tot waanzin gedreven wanneer hij erachter komt dat de schilderijen bezeten zijn door kwade geesten en zelfs tot leven komen. Hoe meer mensen er overlijden, hoe harder Vandewalt probeert om kunstcuratoren ervan te overtuigen om de werken voorgoed op te bergen. De winst die er op de doeken door een ware mediahype inmiddels wordt gemaakt, zorgt voor zoveel hebberigheid dat zijn missie kansloos lijkt en hij er zelfs van overtuigd raakt dat alle kunst in de desbetreffende galerie inmiddels bezeten is.

De eerste beelden van deze film zijn bizar, bijzonder, origineel en onheilspellend. Daarnaast bestaat de cast naast Gyllenhaal uit briljante acteurs en actrices als John Malkovich, Rene Russo (was naast Gyllenhaal te zien in Nightcrawler), Toni Collette (Hereditary) en Zawe Ashton (Nocturnal Animals). Ik weet dat ik moet oppassen met te hoge verwachtingen hebben bij films, want ik ben daardoor al vaak teleurgesteld. Echter, gezien eerder werk van zowel de regisseur als de acteurs durf ik er wel in te geloven dat mijn verwachtingen in deze wel waargemaakt gaan worden.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nostra 15 januari 2019 at 14:26

    Ben hier wel erg benieuwd naar…

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.