Levende geschiedenis Persoonlijk / Lifestyle

Trots

10 september 2017

Ineens overviel het me. Het overweldigende gevoel van trots. Trots op mezelf! Vanaf het moment dat ik mee ben geweest naar mijn eerste re-enactment/levende geschiedenis evenement in Vorden (lees hier het artikel) en het ernaar uitziet dat ik mezelf bij het Keltische groepje van mijn nog prille nieuwe liefde mag voegen, ben ik vastbesloten geweest mijn eigen historisch correcte Keltische kledingstuk te gaan maken. Aangezien het volgende evenement in het koude(re) oktober zal gaan plaatsvinden, werd mij al meteen aangeraden dat het verstandig zou zijn om naast een linnen onderjurk ook een wollen over jurk te maken. Het is als naai-leek geen gemakkelijke klus twee jurken binnen anderhalve maand in elkaar te zetten, maar ik begon toch hoopvol.

Na wat hulp bij het knippen van het patroon en het leren van de gewenste steken (en na het 3000 keer vragen of ik het echt wel goed deed), ging ik vol goede moed aan de slag en vandaag was de dag dat ik terecht kwam in de afrondende fase van mijn onderjurk en hem voor de eerste keer ging passen. Het is sowieso vrij stom van me dat ik hem niet eerder heb gepast, aangezien er op dit punt heel veel dingen verkeerd zouden kunnen zitten, maar mijn eigenwijze ikje heeft soms een eigen wil.

Tot mijn grote plezier, maar vooral verbazing, blijkt hij perfect te passen. Gezien het grote aantal keren dat ik heb lopen kneuzen met het stikken met de hand ging ik er sowieso vanuit dat de verhoudingen niet zouden kloppen, ik mijn hoofd er niet doorheen zou kunnen krijgen of de mouwen veel te kort zouden zijn, maar geen van deze dingen was het geval. Ik kreeg spontaan tranen in mijn ogen toen ik tijdens het kijken in de spiegel tot die conclusie kwam. Het is lang geleden dat ik het geduld en de rust en ruimte in mijn hoofd heb gehad om een project van deze omvang te voltooien en het enige wat ik dan ook kan voelen is trots. Dit is een gevoel dat ik heb gemist en het fijne is dat nu aan de slag kan met de over jurk en de kans krijg ditzelfde gevoel misschien nog een keer te ervaren!

Ben jij wel eens trots op jezelf?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Paul 10 september 2017 at 11:46

  Leuk bericht om te lezen Patricia. Ik ben met vlagen trots op mezelf hoewel vaak de onzekerheid overheerst. Maar ik ben wel van mening dat als je ergens in slaagt en daar voldoening uit haalt dat je dan ook trots op jezelf mag zijn!

  • Reply Patricia 10 september 2017 at 12:32

   Dat vond ik dus ook 😉

 • Reply Jessica 10 september 2017 at 12:11

  Yay, wat goed! 😀

 • Reply Wende 10 september 2017 at 12:23

  Je mag altijd trots zijn op jezelf 😘 en wat fijn dat het zo goed gaat. Succes met de tweede jurk!!

 • Reply Robin 10 september 2017 at 13:33

  Super goed! Op naar de volgende jurk! Succes.

 • Reply Jascha 10 september 2017 at 18:00

  Leuk om te lezen. Herkenbaar ook. Eindelijk de ruimte voor jezelf!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.