Films / Series / Televisie

TV filmtips -> 15 t/m 21 december

15 december 2018

De decembermaand staat altijd garant voor heel veel films op televisie. Alleen zijn het er vaak zoveel, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Geen paniek, want ik zal je deze hele maand voorzien van TV filmtips en daarbij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met het feit dat iedereen een andere voorkeur heeft en van verschillende genres houdt. Even nog een extra mededeling. Ik heb tussen de tips ook Film 1 filmtips gezet, houd er rekening mee dat je om deze films te kunnen kijken een Film 1 abonnement zal moeten afsluiten.

Zaterdag 15 december

9:50 | Bee Movie – BBC 2
Een heerlijk vermakelijke animatiefilm van de makers van onder andere Shrek.

20:30 | Maze Runner: The Death Cure – Film 1 | Première
Het derde en laatste vermakelijke deel van de Maze Runner trilogie.

Geen tijd om deze film op zaterdag 15 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 16, 19, 22 en 24 december.

21:15 | Bloed, zweet & tranen – ÉÉN
Gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van de inmiddels overleden volkszanger André Hazes. Deze film bevat naast drama ook veel muziek en is daarmee tevens een bijzonder portret van deze beroemde man.

22:00 | The Big Short – BBC 2
Winnaar van een Oscar en gebaseerd op waargebeurde feiten. The Big Short gaat vooral over corruptie binnen de hypotheekmarkt in Amerika in aanloop naar de financiële crisis, die vanaf 2007 heel veel mensen en vooral huizenbezitters in datzelfde land heeft geraakt. Een soms best ingewikkelde film over hoe bizar het systeem in elkaar zat (en waarschijnlijk nog steeds zit) en wat de rol van Wall Street in het geheel was.

Zondag 16 december

18:50 | Coraline – Film 1 | Family
Deze film is een ‘creepy’ kinderfilm die, naast dat hij er prachtig uitziet, ook een briljant en origineel verhaal heeft. De film is een LAIKA studios productie en deze studio zou je kunnen kennen van films als Corpse Bride en Kubo and the Two Strings. De regie van Coraline lag in handen van Henry Selick, die ook verantwoordelijk was voor The Nightmare Before Christmas. Deze film bevat echter geen liedjes en muziek van Danny Elfman en is een stuk enger. Het verhaal volgt het gefrustreerde meisje Coraline, die per toeval een weg ontdekt naar een andere wereld. Deze andere wereld lijkt heel erg op die van haar, alleen hebben haar ouders opeens zeeën van tijd voor hun dochter en ziet alles er mooier uit. Hoewel ze regelmatig uitstapjes maakt naar deze leukere realiteit, blijkt deze vol te zitten met duistere geheimen en mysteries. Haar droomwereld blijkt dus helaas niet zo geweldig te zijn als dat ze in eerste instantie dacht en ze komt al snel voor een moeilijk keuze te staan.

Geen tijd om deze film op zondag 16 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 28 december, 12 en 25 januari en 7 februari.

20:30 | The Switch – SBS 9
Lekker simpele romantische en komische wegkijkfilm met Jennifer Aniston, Jason Bateman en Jeff Goldblum.

Maandag 17 december

22:20 | Jason Bourne – Veronica
Een actiefilm waarin Matt Damon weer in de huid is gekropen van CIA’s gevaarlijkste voormalige agent Jason Bourne.

Dinsdag 18 december

18:25 | Darkest Hour – Film 1 | Première
Dit is een film die ik zelf nog niet heb gezien, maar zeer nieuwsgierig naar ben geworden door niet alleen het feit dat hij voor verschillende Oscars was genomineerd, maar ook omdat een oude buurvrouw er helemaal enthousiast over vertelde. Darkest Hour is gebaseerd op waargebeurde feiten en draait om een belangrijke beslissing die Winston Churchill in mei 1940 moest maken en waar heel Europa de consequenties van zou moeten gaan dragen.

Geen tijd om deze film op dinsdag 18 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 20 en 24 december.

20:30 | Jurassic World – Veronica
Hoewel geen enkele dinosaurusfilm het briljante Jurassic Park kan overtreffen, blijft het feit dat er dino’s op het scherm te zien zijn geweldig. Nieuwsgierig geworden, maar geen idee waar deze film over gaat? Lees dan hier alvast de review die ik over Jurassic World schreef.

20:30 | Nanny McPhee – Net 5
Wanneer Meneer Brown zijn vrouw verliest en achterblijft met zeven kinderen is een kindermeisje een noodzaak geworden. Zijn kroost misdraagt zich echter zo erg, dat alle meisjes die hij aanneemt binnen de kortste keren letterlijk de deur uitrennen. Wanneer een mysterieuze stem hem verteld dat hij de magische Nanny McPhee moet aannemen, krijgen de kinderen te maken met een vrouw die naast veel geduld ook speciale krachten bezit. Nanny McPhee is een heerlijke film met een fijne cast en een verhaal geschikt voor jong en oud.

22:30 | Saving Mr. Banks – Net 5
In Saving Mr. Banks speelt Tom Hanks de rol van de beroemde Walt Disney, die na een belofte aan zijn kinderen er alles aan probeert te doen om hun favoriete boek van P.L. Travers, Mary Poppins, te verfilmen. De vrouw achter het beroemde boek geeft de rechten van het verhaal echter niet zomaar uit handen.

Woensdag 19 december

17:00 | Toy Story – BBC 1
Één van de eerste en tevens beste animatiefilm van Pixar waar het succes van de studio mee is begonnen. De komende dagen zullen ook de twee vervolgen op deze heerlijke film uitgezonden worden op BBC 1.

20:30 | Gooische Vrouwen – RTL 5
Persoonlijk is dit niet een film waar ik vrolijk van wordt, maar ik weet dat de perikelen van de Gooische dames zeer populair zijn en daarom staat Gooische Vrouwen ook in deze TV filmtiplijst.

20:30 | Inglourious Basterds – Veronica
Een heftige film die zich afspeelt in het door de nazi’s bezette Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog. Intens en bloederig, maar eigenlijk zijn we van regisseur Quentin Tarantino niet anders gewend. Naast het feit dat deze film goed in elkaar zit, bevat hij ook een briljante cast met acteurs als Brad Pitt, Michael Fassbender en Christoph Waltz.

Donderdag 20 december

16:45 | Toy Story 2 – BBC 1

20:30 | The Holiday – Net 5
Ik ben zo blij dat mijn favoriete romantische komedie deze week wordt uitgezonden! The Holiday is daarnaast ook een kerstfilm en daardoor tevens zeer geschikt voor de tijd van het jaar. De vrouwelijke hoofdrollen in deze film worden vertolkt door de altijd innemende Cameron Diaz en Kate Winslet en de mannen zijn een combinatie de charme van Jude Law en humor in de vorm van acteur en zanger Jack Black, iemand waar ik persoonlijk een grote zwak voor heb.

Vrijdag 21 december

16:35 | Toy Story 3 – BBC 1

21:30 | The Hateful Eight – NPO 3
Hoewel deze Quentin Tarantino film soms wat onnodige elementen bevat en eigenlijk veel te lang duurt, is hij door het mysterieuze plot en de prachtige beelden interessant genoeg om naar te gaan kijken.

23:35 | Big Eyes – NPO 2
Big Eyes is het waargebeurde verhaal van schilderes Margaret, die eind jaren ’50 en begin jaren ’60 groot succes had met haar schilderijen. Een misverstand zorgt er echter voor dat haar man wordt aangezien als de maker van haar werk en wanneer deze ogenschijnlijk onschuldige vergissing uit de hand loopt, besluit Margaret na een schokkende ontdekking om het heft in eigen handen te nemen. Big Eyes is een film van regisseur Tim Burton, die naast fantasierijke en theatrale films met deze film ook in staat is gebleken een wat meer ingetogen maar prachtig uitziend drama te creëren. Mijn volledige recensie van deze film vind je hier.

Is er een film waarvan jij al zeker weet dat jij hem gaat kijken komende week?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.