Films / Series / Televisie

TV filmtips -> 29 december t/m 4 januari

29 december 2018

De decembermaand staat altijd garant voor heel veel films op televisie. Alleen zijn het er vaak zoveel, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Geen paniek, want ik zal je deze hele maand en de eerste dagen van januari voorzien van TV filmtips en daarbij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met het feit dat iedereen een andere voorkeur heeft en van verschillende genres houdt.

Zaterdag 29 december

14:15 | Chicken Run – BBC 1
Een stop-motion kleianimatiefilm van de mensen achter de briljante figuren Wallace and Gromit. In Chicken Run hebben de kippen die op de kippenboerderij van mevrouw Tweedy wonen een probleem, want deze bazige vrouw heeft besloten dat de kippen die niet genoeg eieren leggen verwerkt gaan worden in pasteitjes. Wanneer er een stoere haan verschijnt met een geweldig plan lijkt de redding nabij.

18:30 | Despicable Me – SBS 6
De eerste en enige film waarin de Minions wat mij betreft nog grappig waren. Daarnaast is het verhaal van Despicable Me wel echt heel leuk voor zowel jong als oud.

Deze film wordt op hetzelfde tijdstip in de Nederlandstalige versie uitgezonden op SBS 9.

20:30 | Despicable Me 2 – SBS 6
Niet zo leuk als het eerste deel, maar desalniettemin meer dan vermakelijk.

20:50 | Ant-Man – BBC 1
Eén van de leukere Marvel origin stories die er de afgelopen jaren zijn verschenen. Lees hier alvast mijn recensie om erachter te komen of dit een film voor jou is.

22:40 | Tonio – NPO 2
Een heftige Nederlandse film over een stel dat hun zoon verliest door een verkeersongeluk en vervolgens terugkijkt naar het verleden naar alle goede dingen, maar vooral naar de dingen die niet goed gingen en waar ze zelfs spijt van hebben.

23:40 | Black Swan – RTL 8
Dramatische, intense en prachtig uitgevoerde film over een ballerina (Natalie Portman) die het voor elkaar krijgt om de hoofdrol te bemachtigen in de beroemde Tchaikovsky productie Het Zwanenmeer, maar die gedurende het proces naar de première moeite heeft met zichzelf geestelijk gezond te houden.

Zondag 30 december

10:20 | Bolt – BBC 1
Verassend leuke animatiefilm van Disney over een beroemde televisiehond die niet doorheeft dat hij in een programma zit en daarom in de veronderstelling is dat de krachten die hij bezit echt zijn. Wanneer hij dan ook overtuigd is van het feit dat zijn beste vriendin gevangen is genomen, is hij vastbesloten zijn krachten in te zetten om haar te redden.

15:10 | The Red Turtle – NPO 2
Een bijzondere animatiefilm die groots is in zijn eenvoud. Mijn review van deze prachtige film is hier te lezen.

17:05 | How to Train Your Dragon 2 – BBC 1

18:05 | Pleasantville – SBS 9
In Pleasantville maken we kennis met David (Tobey Maguire), die een enorm grote fan is van een serie uit de jaren vijftig met de naam Pleasantville. David kent alle afleveringen uit zijn hoofd en is dol op de stoffige en voorspelbare inhoud van de degelijke serie. Zijn tweelingzus Jennifer (Reese Witherspoon) snapt echter niet waarom haar broer zo’n obsessie voor de show heeft en is vooral bezig met haar populariteit op school. Wanneer hun ouders op een avond niet thuis zijn en er ruzie komt over de afstandsbediening en deze kapot gaat, staat er plots een geheimzinnige klusjesman voor de deur die David een nieuwe afstandsbediening geeft. Hoewel David en Jennifer dit maar vreemd vinden, hadden ze nooit kunnen raden dat dit apparaatje ze naar Pleasantville zou transporteren. De perfecte wereld waarin ze terechtkomen blijkt echter helemaal niet zo perfect en het degelijke zwart-wit leven in de serie wordt al snel flink op zijn kop gezet door de twee nieuwkomers.

00:45 | War of the Worlds – BBC 1
Ik ben zelf gek op films waarin buitenaardse wezens een poging doen om de mensheid te vernietigen. War of the Worlds is gebaseerd op een hoorspel dat berucht is geworden door de massahysterie die het in oktober 1938 teweeg bracht in de Verenigde Staten. Het verhaal werd namelijk op de radio gebracht als een reeks nieuwsberichten die mensen voor waar aannamen.

Maandag 31 december

9:00 | Minoes – NPO 3
Een Nederlandse kinderfilm over een kat die veranderd in een vrouw (Carice van Houten).

15:40 | Big Hero 6 – BBC 1
Geweldige animatiefilm en de eerste samenwerking tussen Walt Disney Studios en Marvel Studios.

16:20 | The Witches – NET 5
Deze film was eerder deze maand ook al op televisie, maar wie deze briljante verfilming van het beroemde gelijknamige Roald Dahl boek toen heeft gemist heeft vandaag geluk!

18:15 | Charlie and the Chocolate Factory – NET 5
Hetzelfde geldt voor deze Tim Burton versie van Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp in de hoofdrol.

22:10 | Beetlejuice – SBS 9
De tweede Tim Burton filmtip van de dag. Een oudje uit 1988 met de naam Beetlejuice.

23:35 | Saturday Night Fever – CANVAS

Als extra tip wil ik je meegeven dat FOX de hele dag tot middernacht oudere en daarmee briljante afleveringen van The Simpsons uitzendt.

Dinsdag 1 januari

11:00 | Pippi Langkous – NPO 3

18:00 | Inside Out – BBC 1
Deze prachtige film van Pixar zorgde bij mij een paar jaar geleden voor flink wat tranen toen ik de bioscoop uitliep. Ik huil bij films nooit zo snel (in de rest van mijn leven wel) maar deze film toont de innerlijke mens zo ontzettend mooi, dat hij mij ontzettend aangreep. Ik schreef uiteraard ook een recensie over deze film die je hier kan lezen.

20:00 | New Kids Turbo – Veronica
Persoonlijk niet het soort film waar ik gelukkig van word, maar ik weet dat heel veel mensen wel blij zullen zijn met deze Nederlandse filmtip.

Het vervolg op deze film wordt op dezelfde zender om 21:45 uitgezonden.

20:30 | Chef – RTL 5
Ik heb deze film inmiddels een keer of vijf gezien en elke keer geniet ik weer optimaal van alle liefde die erin is gestopt. Mijn review van deze geweldige film over eten, vriendschap en kiezen voor waar je gelukkig van wordt vind je hier en voor een visuele eerste indruk heb ik hieronder de trailer voor je neergezet.

20:30 | Pan – SBS 6
Een nieuwe versie van het verhaal van Peter Pan en ditmaal is Hugh Jackman in de huid gekropen van de slechterik.

20:30 | How to Train Your Dragon – RTL 8
Deze originele, grappige en goed uitgevoerde animatiefilm is leuk voor zowel jong als oud.

20:30 | Meet Joe Black – SBS 9
Een bijzondere en prachtig uitvoerde klassieker met Brad Pitt, waarin de dood de vorm aanneemt van een jongeman die alles wil leren over het leven op aarde.

20:35 | Deepwater Horizon – NET 5
Gebaseerd op een waargebeurde ramp in april 2010, waarbij een boorplatform op zee explodeert en leidt tot de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.

23:00 | The Revenant – BBC 2
Deze film is ware perfectie en een bijzonder feitje is dat de regisseur geen kunstmatig licht heeft gebruikt tijdens het maken ervan. Tijdens het kijken naar deze film besef je je pas hoe bijzonder dat moet zijn geweest, want scenes konden vanwege het regelmatig verdwijnende licht buiten praktisch niet overgedaan worden. Je ziet dan ook dat sommige shots bijzonder lang zijn, wat heeft betekend dat er een flink wat druk lag op de acteurs om te presteren. Naast het feit dat deze film adembenemende shots bevat zijn het acteerwerk en de inhoud rauw, overtuigend en uitmuntend. The Revenant is één van mijn favoriete films die afgelopen jaren is verschenen en een must see voor elke filmliefhebber.

00:00 | Avengers: Age of Ultron – BBC 1

Woensdag 2 januari

20:30 | Anchorman 2: The Legend Continues – RTL 7
Volgens velen is het eerste deel een cultklassieker, dus deel twee mocht in deze lijst dan ook niet ontbreken.

20:30 | The Equalizer – RTL 5
Gerechtigheid en actie met Denzel Washington.

Donderdag 3 januari

20:30 | Sing – SBS 6
Een verassend leuke muzikale animatiefilm waar ik eerder al een review over schreef die je hier kan vinden.

Deze film wordt op hetzelfde tijdstip in de Nederlandstalige versie uitgezonden op SBS 9.

22:30 | Daybreakers – RTL 7
Een originele film binnen het vampiergenre. De wereld bestaat in Daybreakers namelijk voornamelijk uit vampiers en gezien de mens aan het uitsterven is raakt de voorraad bloed op. De overgebleven mensen worden daarom gevangen genomen om vervolgens middels een enorme machine hun bloed op te vangen. Het tekort aan bloed zorgt echter ook voor zwaar moordlustige vampiers die alleen nog maar een schim zijn van hun voormalige zelf, dus de problemen worden met de dag groter.

22:35 | The World’s End – SBS 9
In deze film gaat een groep vrienden naar de plek waar ze zijn opgegroeid om de ultieme kroegentocht te doen. Het feit dat de wereld op dat moment aan het vergaan is zien ze alleen maar als een vervelend opstakel en ze doen er dan alles aan om de allerlaatste kroeg met de naam The World’s End te bereiken. Deze film is vreemd, apart en grappig en bevat een heerlijke cast met acteurs als Simon Pegg en The Hobbit acteur Martin Freeman.

Vrijdag 4 januari

16:20 | Into the Woods – BBC 2
Verplichte kost voor iedereen die zowel houdt van sprookjes als musicals.

20:30 | Mission Impossible: Rogue Nation – RTL 5
Wederom een bijzondere en ogenschijnlijk onmogelijke missie met acteur Tom Cruise. Oh en ditmaal hangt het karakter van Cruise aan een vliegtuig en dat levert weer flink wat spectaculaire beelden op.

20:30 | Captain Philips – RTL 7
Het waargebeurde verhaal van Kapitein Richard Phillips (een rol van Tom Hanks), een man die in 2009 met zijn bemanning op zee overvallen werd door Somalische piraten.

20:30 | Seven Pounds – RTL 8
Een verhaal over een man (Will Smith) die besluit zijn eigen moeilijke verleden achter zich te laten en zeven onbekende mensen te helpen en hun leven op een positieve manier te veranderen. Het tegenkomen van een ontzettend bijzondere vrouw was echter geen onderdeel van het plan.

22:35 | The Big Lebowski – Veronica
Een grappige film met een absurd plot en een heerlijke cast van de makers van het briljante Fargo.

Is er een film waarvan jij al zeker weet dat jij hem gaat kijken komende week?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.