Films / Series / Televisie

TV filmtips -> 8 t/m 14 december

8 december 2018

De decembermaand staat altijd garant voor heel veel films op televisie. Alleen zijn het er vaak zoveel, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Geen paniek, want ik zal je deze hele maand voorzien van TV filmtips en daarbij zoveel mogelijk rekening proberen te houden met het feit dat iedereen een andere voorkeur heeft en van verschillende genres houdt. Even nog een extra mededeling. Ik heb tussen de tips ook Film 1 filmtips gezet, houd er rekening mee dat je om deze films te kunnen kijken een Film 1 abonnement zal moeten afsluiten.

Zaterdag 8 december

21:10 | Kate & Leopold – ÉÉN
Een romantische komedie over twee mensen die verliefd op elkaar worden, maar die totaal verschillend zijn. Niets nieuws zou je denken, maar schijn bedriegt. Kate (een rol van Meg Ryan) is namelijk een moderne zakenvrouw in het New York van 2001 en de man (een rol van Hugh Jackman) waar ze voor valt is buiten zijn eigen toedoen om, doormiddel van tijdreizen in de toekomst terecht gekomen en komt zelf oorspronkelijk uit 1867, een tijd waar het leven compleet anders is en was.

23:35 | Rams – CANVAS
Een dramafilm uit IJsland die inmiddels flink wat prijzen in de wacht heeft gesleept. Ik heb hem zelf ook nog niet gezien, dus ik ga mij net als jullie laten verrassen.

Zondag 9 december

16:45 | Doctor Strange – Film 1 | Action
Ik vond dit zelf één van de leukere Marvel origin stories die er in de afgelopen jaren zijn verschenen. Lees hier mijn recensie om te lezen waarom deze film de moeite waard is om te gaan kijken.

Geen tijd om deze film op zondag 9 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 12, 17 en 28 december.

20:30 | Doc Hollywood – SBS 9
Doc Hollywood is een wat oudere film uit 1991, waarin acteur Michael J. Fox een plastisch chirurg speelt die zijn droom achterna gaat en naar Hollywood vertrekt met de intentie om rijk te worden door het behandelen van beroemde patiënten. Zijn plan wordt echter flink in de war geschopt wanneer hij zijn auto in de prak rijdt en in een klein dorp terecht komt waar de bewoners zijn wereld en zijn plannen maar als vreemd beschouwen.

20:30 | Lady Bird – Film 1 | Première
Een film over een eigenzinnige en opstandige puber die droomt van een studie in New York, maar zich vooral afzet tegen haar moeder, die op haar beurt keihard aan het werk is om voor beide het dak boven hun hoofd veilig te stellen. Deze film is naast inspirerend, eerlijk en hartverwarmend soms ook wel echt heel herkenbaar en deprimerend.

Geen tijd om deze film op zondag 9 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 14, 21, 25 en 30 december.

20:30 | The Bourne Legacy – Veronica
Het vierde deel in de Bourne serie en ditmaal geen actievolle film met Matt Damon, maar met acteur Jeremy Renner in de hoofdrol.

Maandag 10 december

16:45 | Early Man – Film 1 | Première
Een feel good film met klei-animaties van de makers van Wallace and Gromit, Shaun the Sheep en Chicken Run. Early Man speelt zich af in de prehistorie, waar door de komst van de bronstijd een bijzondere competitie centraal komt te staan.

Geen tijd om deze film op maandag 10 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 31 december en 5, 7 en 12 januari.

20:30 | The Santa Clause – Net 5
Hoewel dit niet de allerbeste kerstfilm ooit is, heb ik hem inmiddels al een keer of vijf gezien en blijf ik elke keer weer genieten van de aandoenlijke huisvader in de vorm van acteur Tim Allen, die door een noodlottig ongeluk geacht wordt de rol van de Kerstman voor één nacht op zich te nemen. De vraag is echter of het wel echt bij die ene nacht gaat blijven. Deze hartverwarmende Disneyfilm bevat belachelijk veel zoetsappige scenes, maar is daarmee wel een heerlijke film om met het hele gezin te gaan kijken.

Dinsdag 11 december

20:30 | The Witches – NET 5
Wie deze briljant uitgevoerde klassieker, gebaseerd op het beroemde boek van Roald Dahl, kan zich opmaken voor een avond vol avontuur en spanning. Ik was als kind in ieder geval al flink onder de indruk van de super creepy uitziende heksen, die zich als doel hebben gesteld om de wereld te verlossen van kinderen.

20:30 | The Edge – SBS 9
Deze film heb ik zelf niet gezien, maar het feit dat Anthony Hopkins en Alec Baldwin de hoofdrollen in deze thriller vertolken greep mijn aandacht. Na het zien van de trailer was ik overtuigd en vond ik dat hij in deze TV filmtiplijst niet kon ontbreken.

20:30 | Brigsby Bear – Film 1 | Family
Brigsby Bear is een vrij bizarre, maar bijzondere film over een jonge man met een obsessie voor de enige TV show voor kinderen die hij ooit heeft gezien en die inmiddels niet meer op televisie is.. Na een bizarre ontdekking over de serie, besluit de volwassen James om zich te storten op het zelf maken van nieuwe afleveringen. Deze synopsis klinkt ontzettend vaag en ook de onderstaande teaser is vrij vaag, maar met hoe minder kennis je deze film in gaat, hoe beter. Hoewel hoofdrolspeler Kyle Mooney misschien niet zo bekend is bij het grote publiek, is het leuk te vermelden dat er ook een aantal grotere namen als Claire Danes en Star Wars acteur Mark Hamill voorbijkomen.

Geen tijd om deze film op dinsdag 11 december te kijken? Geen probleem, want hij wordt op Film 1 ook nog uitgezonden op 22, 25 en 28 december.

Woensdag 12 december

20:30 | Notting Hill – NET 5
Ook op woensdag krijgen we weer een wat oudere, maar inmiddels klassieke romantische komedie voorgeschoteld. In deze film ontmoet de wat onhandige boekverkoper William (een rol van Hugh Grant) de beroemde en beeldschone actrice Anna Scott (een rol van Julia Roberts). De twee vinden elkaar leuk, maar de vraag is of het wel mogelijk is om hun verschillende werelden op een succesvolle manier samen te brengen.

20:30 | Pompeii – RTL 7
Verre van een meesterwerk, maar Pompeii staat garant voor een historische en actievolle avond met acteerwerk van onder andere Game of Thrones acteur Kit Harington, Lost acteur Adewal Akinnuoye-Agbaje en 24 acteur Kiefer Sutherland.

Donderdag 13 december

20:30 | Bridget Jones’s Baby – NET 5
Voor alle liefhebbers van Bridget Jones, ja er is een derde film gemaakt en die zal deze woensdag op NET 5 te zien zijn. Ik schreef er trouwens ook al een recensie over.

Vrijdag 14 december

13:05 | X-Men + 14:50 | X-Men 2 + 17:00 | X-Men: The Last Stand + 18:45 | X-Men Origins: Wolverine + 20:30 | X-Men: First Class + 22:40 | The Wolverine – Film 1 | Action
Geniet de hele dag op Film 1 van X-Men films! Al deze films worden afzonderlijk van elkaar ook nog op andere data uitgezonden, maar daarvoor verwijs ik je graag door naar de website van Film 1.

22:10 | Demolition – CANVAS
Een prachtig uitgevoerde dramafilm met mijn favoriete acteur Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. In deze film volgen we Davis, een succesvolle investeringsbankier die moeite heeft met het verwerken van de plotselinge dood van zijn vrouw. Wanneer hij een klachtenbrief stuurt naar het bedrijf van de frisdrankautomaat die weigerde zijn blikje te geven in het ziekenhuis waar hij net afscheid had genomen van zijn vrouw, zorgt dat voor een bijzondere ontmoeting. Wat er vervolgens gebeurd is dat Davis zijn leven als dat hij het kende letterlijk en figuurlijk gaat slopen en een nieuwe werkelijkheid voor hem en zijn zoon probeert te creëren om verder te kunnen leven. Deze film is mooi, ontroerend en het verhaal wordt op een ontzettend leuke en bijzondere manier gebracht.

22:30 | Moonlight – NPO 3
Een heftig en intens verhaal over een Afro-Amerikaanse man die op zoek is naar zijn identiteit en een eigen plekje in deze lastige wereld. Deze film won maar liefste drie Oscars, waaronder degene voor beste film.

Is er een film waarvan jij al zeker weet dat jij hem gaat kijken komende week?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.