Films / Series / Televisie

De TV-series Tag

4 januari 2019

Ik zag een tijd geleden een tag voorbijkomen waarvan ik meteen wist dat ik die wilde overnemen. Deze tag bevat een aantal persoonlijke vragen over tv-series, waardoor je mij meteen een beetje beter leert kennen. Ik heb echter wel twee vragen geschrapt, want ik heb echt geen zinnig antwoord op de vraag met welk personage ik op date zou willen gaan en met welk personage ik van plaats zou willen ruilen. Ik heb deze vervangen door de vragen welke series ik nog zou willen zien en of ik een recente aanrader heb voor jullie.

Wat was de eerste serie die je volgde?

Dit is een hele gemakkelijke vraag aangezien ik ben geboren in 1981 en ben opgegroeid met populaire Amerikaanse tienerseries als Saved by the Bell en later met het iets volwassenere Beverly Hills 90210. Van die laatste had ik zelfs een grote poster boven mijn bed hangen met daarop alle personages.

Wat is je favoriete serie ooit?

Dat zijn er eigenlijk drie, maar met stip op nummer 1 blijft toch echt Lost staan. In mijn ogen de meest briljante en goed uitgewerkte serie die ik tot nu toe heb gezien. Hoewel het laatste seizoen wat tegenviel, is mijn oordeel in de afgelopen jaren toch hetzelfde gebleven. De serie bevat goede en interessante karakterverdieping, geweldig acteerwerk, altijd goede cliffhangers en heel veel mysterie.

Een wat luchtigere serie die ik ook briljant vind is Desperate Housewives. Wat in eerste instantie een oppervlakkige vrouwenserie leek, werd toch uitgebouwd naar iets veel beters. Breaking Bad sluit mijn top 3 af en ik denk dat ik niemand meer hoef te vertellen waarom. Iedereen die deze geweldige serie nog niet heeft gezien moet dat zeker maar eens gaan doen. De spin-off serie Better Caul Saul is trouwens ook echt meer dan de moeite waard.

Wat is je favoriete koppel uit een tv-serie?

Ik ben altijd al gek geweest op koppeltjes die ontstaan als er een bad guy verliefd wordt en daardoor een andere kant van zijn karakter naar voren komt. Een goed voorbeeld daarvan vind ik Mister Gold en Belle uit Once Upon a Time. De man die iedereen het leven zuur maakt met het schattige onschuldige meisje die de mens achter het monster ziet.

Welke serie(s) volg/kijk je op dit moment?

Ik loop een beetje achter met het kijken van series en er zijn er dan ook een heleboel waar ik nog aan wil beginnen en een aantal waarvan ik met smart aan het wachten ben op een nieuw seizoen. Hieronder dan ook een lijstje met series die ik op dit moment aan het kijken ben of waar ik aan het wachten ben tot het nieuwe seizoen begint ->

 • Sharp Objects
 • Modern Family
 • Fargo
 • The Walking Dead -> seizoen 9 gaat verder op 10 februari
 • Stranger Things -> seizoen 3 verschijnt 4 juli op Netflix
 • Game of Thrones -> het 8ste en laatste seizoen gaat van start in april van dit jaar
 • Orange is the New Black -> dit jaar verschijnt seizoen 7 op Netflix
 • Westworld -> gaat verder met seizoen 3 in 2020

Welke series zou je nog willen zien?

Er zijn nog flink wat series die op mijn lijstje staan en waar ik veel goede dingen over heb gehoord en gelezen. Voorbeelden hiervan zijn Sense8, Killing Eve, Black Mirror, Firefly en The Handmaid’s Tale. Daarnaast ben ik ook nog niet begonnen met een aantal Marvel- en DC -series op Netflix, dus ik heb nog genoeg te kijken dit jaar.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?

Ik denk dat ik bij deze vraag dan toch voor 666 Park Avenue moet gaan. Ik begon ooit aan deze serie omdat één van de hoofdrollen was voor Lost acteur Terry O’Quinn. 666 Park Avenue is na één seizoen door tegenvallende kijkerscijfers van de buis gehaald en ik ben daardoor met ontzettend veel vragen blijven zitten. Ik hoop stiekem nog steeds dat er ooit een tweede seizoen zal verschijnen. Waar deze bijzondere serie over gaat? Dat kan je hieronder bekijken.

Heb je al eens een serie (of enkele afleveringen) herbekeken?

Ik heb inmiddels twee series volledig herbekeken, Lost en Sex and the City. Lost wilde ik nog een keer kijken om de zogenaamde ‘easter eggs’ te spotten, maar ook om bepaalde gebeurtenissen en personages beter te begrijpen. Alles is namelijk verbonden in deze serie, alleen besef je je pas achteraf hoeveel. Sex and the City is mijn ultieme guilty pleasure en eens in de paar jaar besluit ik om alle seizoenen maar weer eens tevoorschijn te halen.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?

Met Fringe begon ik in 2008 heel enthousiast en daar heb ik ook heel erg lang van genoten. Voor de mensen die deze serie niet kennen, Fringe heeft iets weg van de X-files en is bedacht door J.J. Abrams, één van de bedenkers van Lost en de film Cloverfield. Deze man kennen we natuurlijk ook als regisseur van een recent Star Wars deel. Fringe draait om de FBI agente Olivia Dunham, de wat vreemde maar slimme professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter. Ze werken samen voor de FBI voor een afdeling die de Fringe Division heet en waar ze geconfronteerd worden met vreemde zaken van over de hele wereld. Het blijkt echter al snel dat de zaken niet zo op zichzelf staand zijn als dat ze in eerste instantie dachten.

De eerste twee seizoenen zijn, ondanks de soms bijna belachelijke wetenschappelijke bevindingen en onrealistische vrijheden die de afdeling binnen de FBI heeft, echt heel erg tof. Ik weet niet precies bij welke aflevering ik daarna gestopt ben met kijken, maar ik weet alleen dat het me op een bepaald moment echt te verwarrend werd en ik de theorieën en gebeurtenissen niet meer serieus kon nemen. Hieronder toch even de trailer van het eerste seizoen, want die is sowieso de moeite waard om te gaan kijken.

Ik ben inmiddels ook gestopt met het kijken van The Simpsons, want na het 18e seizoen zijn er naar mijn mening geen leuke afleveringen meer gemaakt.

Als laatste ben ik gestopt met het kijken van House of Cards. De eerste twee afleveringen van het laatste seizoen waren zo beroerd, dat ik besloten heb er maar mee te stoppen.

Heb je recent een serie gekeken die je als tip wilt meegeven aan je lezers?

Ja, er zijn zelfs drie series die ik recent heb gekeken en jullie als tip wil meegeven.

 • Als eerste de Netflix-serie The Haunting of Hill House, die naast dat hij spannend is en er prachtig uitziet goed in elkaar zit. Fijn is ook dat de tijd is genomen voor belangrijke details en karakterontwikkeling.
 • You is een serie die onlangs op Netflix verscheen en daar was ik zo over te spreken dat ik er een recensie over schreef die hier te lezen is.
 • Als laatste wil ik je de miniserie 11.22.63 aanraden. Deze serie is gebaseerd op een boek van Stephen King en is echt ontzettend goed!

Kijk en/of volg jij veel series?

De originele tag is bedacht door Hanna van LadyBlueBerry – Met dank aan Merel van Lotus Writings voor deze informatie die zelf de tag inmiddels ook op haar blog heeft gezet.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Daan 4 januari 2019 at 20:33

  Dat boek van Stephen King vind ik geweldig. Ben benieuwd naar de serie!

  • Reply Patricia 5 januari 2019 at 16:51

   Ik heb het boek nog niet gelezen, maar na het zien van de serie wil ik dat zeker gaat doen!

 • Reply De Protagonisten (m) 5 januari 2019 at 10:01

  Ik kijk momenteel The Bridge (ik begin aan seizoen 3). Ook The Blacklist kijk ik nog als tussendoortje. Seizoen 5 daarvan staat nu ook op Netflix.

  • Reply Patricia 5 januari 2019 at 16:50

   Deze series moet ik ook nog steeds kijken – Is The Bridge een beetje de moeite waard?

 • Reply TV-series Tag | Terug in de tijd naar Heartbreak High en BH90210! - Lotus Writings 18 januari 2019 at 15:47

  […] voor een nieuw tag. Dit keer de Tv-series tag, die ik tegenkwam bij Hello Geeky World (oorspronkelijk bedacht door Hanna van LadyBlueBerry). Neem je hem over? Vergeet Hanna dan niet te […]

 • Reply Merel 20 januari 2019 at 12:10

  Leuk om je antwoorden te lezen! Sex and the city is ook één van mijn guilty pleasures. Baal dat ik de serie niet thuis heb en hoop dat hij ooit in zijn geheel op Netflix verschijnt. Zal wel niet, maar ik hoop gewoon door haha! Orange is the new black staat hoog op het lijstje voor komend seizoen – al hoop ik wel dat het een keer stopt. Vind de spanning aan het einde van een nieuw seizoen verschrikkelijk haha, wil het liefst gewoon kunnen doorkijken.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.