Films / Series / Televisie

Vijf dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Star Wars

10 december 2017

In aanloop naar de volgende Star Wars film die komende week zal gaan verschijnen, vond ik het leuk om een lijstje te maken met daarop vijf bijzondere dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de populaire saga.

Werktitels

Het is inmiddels vrij normaal dat een film tijdens het productieproces een speciale werktitel krijgt om nieuwsgierige toeschouwers op afstand te houden en het uitlekken van materiaal te voorkomen. Daarnaast blijkt het ook handig te zijn voor het inkopen van materiaal, aangezien een bekende titel de prijzen nog wel eens wil opdrijven. Episode VI: Return of the Jedi ging daarom schuil achter de werktitel Blue Harvest, een titel die later door de makers van de animatieserie Family Guy werd gebruikt voor een leuke en naar mijn mening vrij briljante parodie, die je als liefhebber van Star Wars zeker gezien moet hebben.

Photo familyguy.wikia.com

Episode II – Attack of the Clones had een werktitel die menig fan zou afschikken, aangezien een niet zo geliefd karakter uit Episode I in deze titel werd genoemd. Gelukkig was de werktitel “Jar-Jar’s Big Adventure” niet representatief voor wat we in Episode II te zien kregen.

Goede vrienden

Het is geen geheim dat Star Wars regisseur George Lucas al jaren goede vrienden is met Steven Spielberg. Wat je misschien nog niet wist, is dat hij één van de meest bekende karakters uit Spielberg zijn films heeft verstopt in een scene in Episode I – The Phantom Menace, waarin de senaat bijeenkomt. Je ziet het goed, het zijn aliens die van dezelfde planeet komen als het schattige exemplaar uit E.T.

Photo Wikia

Bijzondere geluiden

In Star Wars zitten veel bijzondere geluiden, waarvan ik geen idee had hoe ze gemaakt waren. Niet alleen de schepen hebben hun eigen bijzondere geluid, de geluiden van de wezens in Star Wars zorgden bij mij ook voor vraagtekens. Wist je bijvoorbeeld dat het geluid wat Chewbacca produceert een combinatie is van de geluiden die gemaakt worden door een beer, een leeuw, een walrus, een tijger, een konijn, een kameel en een das? De origine van het geluid van de TIE fighters verbaasde mij het meeste, waarom? Omdat ik nooit had gedacht dat dit een combinatie zou betreffen van een auto die over een natte weg rijdt en een schreeuw van een olifant. Het geluid wat Darth Vader in zijn masker maakt is echter wel vrij simpel tot stand gekomen, want het enige wat daarvoor nodig was, was een duikmasker en iemand die er doorheen ademde.

Een groot denker

Wist je dat het uiterlijk van Yoda gebaseerd is op het gezicht van de briljante Einstein? Zelfs zijn beroemde snor is vertaald in de rimpels op het gezicht van het belangrijke karakter.

Photo miratico.ro

De regisseur zelf in beeld

Wat heel veel mensen niet weten is dat George Lucas zelf ook zijn opwachting in één van zijn eigen films heeft gemaakt. Het gaat om een minuscuul rolletje in Episode III – Revenge of the Sith.

Photo makingstarwars.tumblr.com

Daarnaast zijn niet de handen van Mark Hamill’s Luke Skywalker, maar de handen van de regisseur zelf te zien op onderstaande sneak peak poster van Return of the Jedi.

Photo joblo.com

 Was jij al op de hoogte van deze leuke Star Wars feitjes?

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Rory 10 december 2017 at 12:56

  Grappig! Ik wist dit allemaal niet, maar moet bekennen dat ik (why?) niet zo’n heel grote Star Wars-fan ben. Ik ben meer van de (serie) Battlestar Galactica (de meest recente, alhoewel ik de vintage variant in mijn jeugd ook heb gezien). Briljant!

 • Reply Jamey 10 december 2017 at 13:13

  Deze feitjes kende ik nog niet! Terwijl ik vroeger wel echt een fan was Haha!

 • Reply Aniek 10 december 2017 at 13:35

  Wat grappig! Ik wist niet dat Yoda gebaseerd is op het gezicht van Einstein. Maar als je het weet valt de gelijkenis wel echt op.

 • Reply nicole 10 december 2017 at 15:09

  Dat het uiterlijk van Yoga gebaseerd is op Einstein wist ik echt niet! Grappig feitje zeg!

 • Reply Debby 10 december 2017 at 15:37

  Ik weet eigenlijk niets over Star Wars, maar wel fijn om over deze dingen op de hoogte te zijn. Thx voor de fijne blog!

 • Reply Elke 10 december 2017 at 18:48

  Omg, dit artikel vind ik geweldig! Er zijn echt een aantal dingen dat ik nog niet wist! Echt een geweldig artikel!

 • Reply Melissa Krijns 10 december 2017 at 19:33

  Nee, maar roy wist wel een aantal feitjes.

 • Reply MC Kleuver 10 december 2017 at 20:42

  Inderdaad hele leuke feitjes die je met ons hebt gedeeld. Over die werktitel had ik eigenlijk geen idee van. Wel slim.

 • Reply Laura 10 december 2017 at 21:02

  Ik heb zelf echt helemaal niks met star wars, dus ik wist er sowieso eigenlijk niets van, maar leuk dat je voor anderen waarschijnlijk wel nieuwe dingen neerzet!

 • Reply querine 11 december 2017 at 09:46

  wat leuk om te lezen ik ben niet een hele grote fan van star wars maar heb de laatste wel gezien en als ik de trailer van de nieuwe zie wil ik denk ik die ook wel zien

 • Reply Debbythechocoholic 12 december 2017 at 11:45

  Wat een leuke weetjes! Deze ga ik vertellen aan mijn vriend – ook een Star Wars fan! Ik wist niet dat Yoda op Einstein gebaseerd was en had het ook niet opgemerkt dat E.T. een rolletje had in één van de films.
  En nu weten we ook weer wat voor geluid Chewie maakt, grappig!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.