Persoonlijk / Lifestyle

Waarom Jurassic World Alive op je telefoon spelen een goed idee is

4 november 2018

Voor iedereen die net als mij ontzettend graag Pokemon Go wil gaan spelen, maar een hekel heeft aan Pokemon en er daarom net als mij na een uur alweer mee is gestopt heb ik goed nieuws! Er is namelijk een spelletje dat je kan downloaden op je telefoon waar je ook mee kan rondwandelen, maar waar je niet Pokemon, maar dinosaurussen mee kan vangen. Dat klinkt toch een stuk beter!?

Jurassic World Alive heeft dezelfde insteek als Pokemon Go en zet niet alleen aan tot verzamelen, maar ook tot meer beweging. Als ik en mijn vriend hier in de buurt een rondje gaan wandelen is hij het vaak al snel zat. Ik vind het soms ontzettend saai om in mijn eentje op pad te gaan, dus downloadde we Jurassic World Alive. Onze kleine wandelingetjes duren nu soms wel bijna twee uur en dat is dan ook mijn eerste reden om het spel op je telefoon te zetten, want het zorgt voor extra beweging.

Ten tweede, je vangt freaking dino’s! Wat wil je nou nog meer? Naast het nostalgische gevoel wat je krijgt bij bijvoorbeeld de Velociraptor uit de eerste Jurassic Park films (en ja, ik weet dat ze niet geheel historisch correct zijn), kom je ook alle andere vertrouwde koppies uit de inmiddels vijf films die gemaakt zijn tegen. Zo zie je niet alleen de imposante Tyrannosaurus Rex, maar ook bijvoorbeeld de Spinosaurus, de Indominus Rex en Owen zijn maatje Blue voorbij komen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om met je behaalde DNA kruisingen te maken en hoewel deze dino’s al helemaal niet historisch correct zijn, wordt ik er wel ontzettend gelukkig van. Zie als voorbeeld hieronder de Diplotator, die ik inmiddels liefkozend heb omgedoopt tot Rainbow Bride.

Het hoofddoel van het spel is dat je doormiddel van darts de dino’s vangt die je tegenkomt en het gewonnen DNA vervolgens gebruikt om ze sterker te maken. Dit is niet alleen fijn tijdens de evenementen die je tijdens je wandeling tegenkomt (en waarbij je moet vechten en sneller wint als je sterker bent), maar ook tijdens de gevechten in de verschillende arena’s, waarbij er naast geld en darts nog meer extra dino DNA te winnen valt.

Ik wil tenslotte wel nog even zeggen dat ik eigenlijk alleen maar samen met mijn vriend dino’s vang en met ze vecht. Ik vond het overbodig om het spel ook op mijn telefoon te zetten, omdat je dan toch weer afzonderlijk op pad gaat en daarnaast zodanig weinig DNA verzameld dat het upgraden van je dino’s niet echt heel snel gaat. Het is dus echt onze gezamenlijke activiteit, die ons gebruikelijke rondje door de stad net even iets leuker heeft gemaakt.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Daan 5 november 2018 at 11:34

  Ik heb ook niet zo veel met Pokémon. Ben nu wel nieuwsgierig geworden naar deze app!

  • Reply Patricia 5 november 2018 at 21:45

   Dat had ik dus ook 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.