Persoonlijk / Lifestyle

De wondere wereld van Tinder

18 mei 2017

Ja, ook ik heb mij als nieuwbakken vrijgezel laten verleiden om de wondere wereld van Tinder te betreden. Hoewel ik nog helemaal niet actief op zoek ben en ga naar een nieuwe liefde en ik totaal niet de behoefte voel om mezelf op reguliere (betaalde) datingsites te zetten, was ik stiekem wel erg nieuwsgierig naar de populaire vleeskeuringsapp.

Net als iedere andere Tindernoob was ik uiteraard bekend met de horrorverhalen van de datingapp. Vieze voorstellen en foto’s, mannen die alleen maar uit zouden zijn op seks en mannen die bij een eerste date überhaupt niet op hun foto’s lijken (dit alles zullen mannen op hun beurt ook met vrouwen meemaken). Ik maakte onbevangen en zonder al te veel vooroordelen een account aan en besloot direct dat ik wel eerlijk wilde zijn. Nee, een duidelijke foto van mijn lijf staat er niet op en gezien ik de mannen niet wil misleiden heb ik er wel bijgezet dat ze niet een vrouw met maatje 36 hoeven te verwachten. Ik eet ook geen boterham met pindakaas met je mee, want dat vind ik vies en ik ben wel echt een filmgeek met een voorliefde voor superhelden en Star Wars. Ik had wel het vermoeden dat vooral dat laatste wel wat reacties op zou gaan leveren en het feit dat ik vrijwillig mee wil naar Star Wars schijnt bij de mannen die ik de goede kant op swipe over het algemeen wel een groot pluspunt te zijn.

Hoewel ik flink wat (veel te gespierde) ontblote bovenlijven, honden, oma’s en ontzettend veel onduidelijk foto’s voorbij heb zien komen viel het mij allemaal nog reuze mee. De meeste mannen die alleen uit zijn op seks zetten het er vaak wel bij en aangezien ik iedereen met psycho ogen zelf al de andere kant op swipe heb ik geen enkel oneerbiedig voorstel van één van mijn matches gehad. Het ging één keer met een vrij directe aanspraak bijna de verkeerde kant op, maar gelukkig kan je mensen ook meteen weer ont matchen als blijkt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Dit laatste heb ik echter met mijn onwetende hoofd ook een keer bij een wel hele aardige Star Wars fan per ongeluk gedaan en ik ben erachter gekomen dat je dit ook echt niet ongedaan kan maken.

En?

Wat vind ik van Tinder? Dat is natuurlijk de vraag. Ik moet zeggen dat het ontzettend vleiend en goed voor je zelfvertrouwen is dat je naar rechts geswiped wordt door mannen waar je stiekem van denkt dat ze veel te knap voor je zijn. Een deel van de knappe mannen vond het helaas niet echt nodig om iets terug te zeggen nadat ik een gesprek begon, dus ik heb al flink wat matches verwijderd en soms liep een gesprek van beide kanten niet, dus dan heeft het ook weinig zin om verder te praten. De andere kant is dat er met een aantal mannen wel een heel leuk gesprek op gang kwam en ik mezelf besefte dat ik niet zo saai en oninteressant ben als dat ik mezelf soms voorhoudt. Daarnaast verhuis ik natuurlijk eerdaags naar Den Haag, een stad waar ik (bijna) niemand ken. Ik denk dat het nieuwe mensen in een nieuwe stad leren kennen wat minder ongemakkelijk gaat worden als ik eerst eens wat ongemakkelijke dates ga hebben.

Ik kreeg van een aantal matches (aangezien ze doordat het aan Facebook is gekoppeld direct kunnen zien dat ik blog) de vraag of ik als experiment voor mijn blog op Tinder zit. Ondanks dit artikel is mijn antwoord daarop nog steeds nee en vanwege privacy redenen ben ik dan ook niet verder ingegaan op details van mijn matches. Ik laat nog even in het midden of ik ook al dates heb gepland of er zelfs al één heb gehad, maar ik ben er in ieder geval van overtuigd dat er de komende tijd vast wel een aantal interessante mensen mijn pad zullen gaan kruisen. En ja, er zullen ook vast wel wat ongemakkelijke dates gaan volgen. Wie weet hou ik jullie op de hoogte 😉

 

Heb jij wel eens een date gehad via Tinder?

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Robin 17 mei 2017 at 21:51

  Oooooh wat leuk. Ik heb ook tinder maar doe het alleen als ik me echt verveel. Heb sinds gisteren wel een heel leuk gesprek met iemand. En ik heb wel een paar seks voorstellen gehad of jongens die eerst leuk doen en dan via snapchat fotos wildem euhm, how about no? Gelijk verwijderd en geblokkeerd die handel.
  Ben heeeeeel benieuwd naar je dates ;p hoop dat je -ons- mij op de hoogte houd haha.

  • Reply Patricia 18 mei 2017 at 09:25

   Hahahaha, die zou ik inderdaad ook direct verwijderen en blokkeren ja en wat betreft dat leuke gesprek, je weet maar nooit wat daar uit voortkomt 🙂

 • Reply De Protagonisten (m) 18 mei 2017 at 12:04

  Ik heb mijn vriendin zelfs via Tinder ontmoet, dus ja 🙂 Het kan vermoeiend zijn, als je elke keer hetzelfde verhaal vertelt aan een ander, maar als je eenmaal de juiste hebt gevonden, dan is het dus een succes. Voor mij althans. We houden het nu al 2,5 jaar vol, dus ik ben zeer blij dat er apps als Tinder zijn 🙂

  • Reply Patricia 18 mei 2017 at 13:06

   Kijk, met dit soort positieve geluiden kan ik tenminste iets 😉

 • Reply Paul 18 mei 2017 at 13:37

  Leuk! Klinkt goed in ieder geval en mijn nieuwsgierigheid naar Tinder is compleet verdwenen nu ik op basis van je artikel wel kan inschatten of het werkt of niet. Ik ga het namelijk niet zelf uitproberen, omdat ik al een relatie heb. En om een account aan te maken om te kijken wat het is en hoe het werk gaat mij te ver. Dat roept dan toch vragen op. 🙂

  Hopelijk ga ik er meer van lezen, maar anders weet ik je wel op de app te vinden! 😉

 • Reply Anouk 18 mei 2017 at 21:22

  Ik heb hele negatieve en hele positieve dingen meegemaakt. Mijn profiel zegt iets als: wil graag de ware liefde vinden maar kom hier vooral door verveling of als ik dronken ben. En ja ik ben 100% imitatieginger

  Paiq is ook wel grappig. Maar voel me een wegwerp prododuct door zulke apps. Ze ruilen je zo in voor mijn gevoel en ik wil iets serieus…

  • Reply Patricia 19 mei 2017 at 09:40

   Briljante tekst 🙂 en bij dat laatste kan ik me wel iets voorstellen, ik moet zeggen dat dat gevoel me al een beetje bekruipt wanneer een match al totaal niet reageert op een eerste reactie.

 • Reply S. 18 mei 2017 at 21:25

  Ik vond na een lange relatie dat echte Tinderen super eng! De gesprekken zijn soms heel leuk en je krijgt super veel complimenten. De dates kunnen leuk zijn, en echt vreselijk. Ben benieuwd hoe je het gaat hebben maar vond dit leuk om te lezen.

 • Reply Jessica 19 mei 2017 at 09:37

  You go girl! 😀

  • Reply Patricia 19 mei 2017 at 17:31

   Hahahahaha thx lieverd 😉

 • Reply Alexa 19 mei 2017 at 10:04

  Tussen alle perverten en psycho’s zitten ook wel leuke mensen. Mijn vriend leren kennen op tinder. Ondertussen samenwonend, verloofd en eerste kindje onderweg!

  • Reply Patricia 19 mei 2017 at 17:31

   Wauw 🙂 dat is inderdaad echt een succesverhaal!

 • Reply Eline 20 mei 2017 at 09:02

  Ik zit al sinds 2013 op Tinder. Toen ik net op Tinder zat, ben ik een hele leuke jongen (met een kat uiteraard) tegengekomen. Nadat we matchten hebben we twee jaar lang non-stop gekletst. Ik verhuisde in 2015 naar de stad waar hij woont, want ik ging daar studeren. Uiteindelijk hebben we vijf maanden een relatie gehad, maar omdat hij het zo verschrikkelijk druk heeft met werk en school, zagen we elkaar nauwelijks. Daarom is het uitgegaan.

  En ik heb later nog een relatie gehad met een jongen die ik heb leren kennen via Tinder. Een ‘lange afstandsrelatie’. Uiteindelijk hebben we dit niet kunnen volhouden ivm onze druktes met school, werk en familie.

  • Reply Patricia 20 mei 2017 at 16:31

   Ben je nog wel hoopvol over Tinder na al deze ervaringen 🙂 ?

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.