Films / Series / Televisie

YouTube tips voor filmliefhebbers

4 maart 2020

Waar ik eerder al de bekende keuzestress te ervaren op Netflix, zie ik op YouTube vaak al helemaal de bomen door het bos niet meer. Overspoelt door suggesties voor onzinnige beelden over mensen die spullen uitpakken of luid smakkend voor de camera hun fast food eten heb ik inmiddels een vertrouwd rijtje filmkanalen die ik met regelmaat bezoek en die ik graag met je wil delen.

Review kanalen

Gezien het feit dat ik zelf regelmatig filmreviews deel denk ik niet dat het als een verrassing komt dat ik ook naar YouTube filmpjes kijk waarin films gerecenseerd worden. Mijn favorieten zijn Jeremy Jahns en Chris Stuckmann. Twee mannen met een groot aantal abonnees en beide hun recensies met hun eigen charme brengen. Jeremy is een vrij hyperactieve Star Wars fan die qua mening altijd wel vrij dicht bij de mijne ligt, dus mocht ik twijfelen om een film te gaan zien raadpleeg ik over het algemeen zijn filmpjes. Chris is iemand met een duidelijke mening en die wat meer verstand heeft van het filmmaken zelf en daardoor soms wat meer op technische details en camerawerk ingaat. Beide mannen hebben een uitgesproken mening waarbij ze het in de hemel prijzen of afzeiken van films niet uit de weg gaan. Hieronder zal ik twee voorbeelden delen waarbij je de beide heren aan het werk ziet.

Film en trailer breakdowns

Het is in deze tijd met de hoeveelheid films en series die uitkomen onmogelijk om jezelf in elk beeld wat voorbijkomt te verdiepen. Ikzelf ben iemand die het geweldig vind om alles te weten te komen van een film waar ik van heb genoten en hoewel ik bij Marvel films bijvoorbeeld altijd let op eventuele easter eggs, merk ik dat ik meer dan de helft altijd mis. De YouTube pagina van New Rockstars biedt hierbij uitkomst, want die ontleden bijna elke geeky trailer en film die uitkomt. Een andere persoonlijke favoriet is Emergency Awesome, een pagina die deels hetzelfde doet als New Rockstars en zich tevens richt op de geeky films en series, maar naast breakdowns ook reviews plaats.

Hieronder van beide kanalen een video over de onlangs verschenen trailer van het aankomende Stranger Things seizoen, zodat je goed het verschil in toon en presentatie kan zien.

Lachen om details

Lachen om films is altijd een goed idee. En dan vooral om slechte films, foutjes die over het hoofd zijn gezien of onlogische scenes, verhaallijnen en dialogen. Screen Junkies doet dit met zijn Honest Trailers en Cinema Sins in de vorm van Everything Wrong With video’s. Enige voorwaarde is wel dat je de desbetreffende film al gezien moet hebben, want beide kanalen gaan diep op het materiaal in, waardoor hun filmpjes volzitten met spoilers. Hieronder van beide kanalen een filmpje. Allebei bespreken ze een Jurassic World film. Ik heb voor deze gekozen omdat er enorm veel onlogische aspecten in beide films zitten en wees eerlijk, ze blijven toch vooral vrij matige vervolgen op de geweldige klassieke Jurassic Park.

Samen met collega’s

Als laatste tip geef ik je de rondetafel gesprekken van The Hollywood Reporter. In deze opzet worden acteurs, actrices en regisseurs niet alleen door een journalist geïnterviewd. Ze zitten ook samen relevante collega’s aan een tafel, waardoor er soms hele bijzondere en intieme momenten ontstaan. Daarnaast krijg je gesprekken te zien waar je normaal misschien nooit zelf in geïnteresseerd zou zijn, omdat je bepaalde acteurs of actrices zelf niet volgt of hun films niet leuk vind. Vooral bijzonder is dat niet alleen de interviewer vragen stelt, de gesprekken worden ook door de gasten zelf onderhouden, waardoor de collega’s soms hele persoonlijke dingen met hun collega’s en daarmee ons als kijker delen. Een voorbeeld hiervan dat ik zelf heel boeiend vond is het gesprek tussen een reeks comedy acteurs dat je hieronder kan bekijken. Ik heb een gruwelijke hekel aan alle typetjes van Sacha Baron Cohen, maar zijn interactie met vooral Jim Carrey is fascinerend om te zien.

Heb jij nog leuke film gerelateerde YouTube tips?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.