Films / Series / Televisie

Ziggo Movies & Series XL kijktips #1

19 februari 2018

Naast Netflix bestaan er inmiddels nog veel meer on demand diensten en ook een groot bedrijf als Ziggo doet uiteraard mee aan deze hype. Aangezien ik de mogelijkheid heb om online via het account van mijn ouders het aanbod van het Movies & Series XL pakket te bekijken, kon ik het natuurlijk niet laten om jullie te verblijden een aantal leuke kijktips en om zelf ook een aantal series en films op mijn to watch lijstje te zetten. Want nee, veel van het aanbod heb ik zelf ook nog niet gezien. Ik word zelf altijd een beetje overweldigd door het aanbod van on demand diensten, dus met dit artikel hoop ik je de keuzestress als Ziggo abonnee een beetje te kunnen besparen. Aangezien het aantal kijktips dat ik heb verzameld nogal veel is, begin ik vandaag met het eerste deel in deze reeks.

Laat ik meteen beginnen met te zeggen dat vooral de HBO series die Ziggo aanbiedt mijn aandacht trokken. Ik wordt bijvoorbeeld ontzettend blij van het feit dat ik Game of Thrones, True Blood, Girls en (voor de twintigste keer) Sex and the City kan gaan bingewatchen.

Big Little Lies

Deze serie is onlangs overspoelt met Emmy Awards en dat is niet zonder reden. Je maakt in de eerste aflevering direct kennis met vier vrouwen die samen met hun gezinnen in een klein stadje genaamd Monterey wonen. Financieel gaat het ze voor de wind en hun problemen lijken in eerste instantie de problemen te zijn waar elke moeder waarschijnlijk wel eens tegenaan loopt. De onderlinge man-vrouw verhoudingen thuis, kinderen die het lastig hebben op (een nieuwe) school. Er blijkt echter een stuk meer aan de hand te zijn als je dieper in de levens van deze ogenschijnlijk succesvolle vrouwen kijkt en dat is dan ook precies waar Big Little Lies om draait.

Big Little Lies heeft iets weg van de serie Desperate Housewives, maar is duisterder, gaat wat dieper en is prachtig geschoten. De beelden bevatten veel grauwe groen- en grijstinten die perfect bij de grimmige sfeer van de serie passen. Ook de soundtrack is naast prachtig vooral ook passend en draagt echt iets bij.

De serie is mysterieus, zit goed in elkaar, blijft nieuwsgierig maken en bevat boeiende en interessante karakters met meerdere gezichten die ook nog eens gespeeld worden door geweldige acteurs. Zo zien we in een vrouwelijke hoofdrollen de altijd charmante Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern en Shailene Woodley. Qua mannen vallen vooral namen als True Blood acteur Alexander Skarsgard en Adam Scott op. Ook de kinderen doen het erg goed en de achterbaksheid van de ouders valt alleen nog maar meer op door de kinderlijke onschuld die je regelmatig voorbij ziet komen.

Hoewel het eerste seizoen een redelijk kort seizoen is had niet langer hoeven duren, is er voor alles goed de tijd genomen en is het verhaal goed afgesloten. De serie zakt halverwege helaas wel iets in en ik zag de grote twist al ver van tevoren aankomen, maar dat vond ik zelf niet heel storend. Ik ben er net achtergekomen dat de serie ook een tweede seizoen zal gaan krijgen, dus dat is goed nieuws en ik ben heel erg benieuwd waar ze de focus nu op zullen gaan leggen. Wat dit eerste seizoen je vooral duidelijk wil maken is dat (veel) kleine leugens kunnen zorgen voor hele grote en levensbedreigende consequenties.

Spielberg

Ik ben gek op documentaires en dan vooral documentaires die een kijkje achter de schermen geven bij bijvoorbeeld films, series en concerten. Ik werd dan ook heel blij toen ik zag dat Spielberg te zien is op Ziggo, want deze heerlijke documentaire duikt niet alleen in het veelbewogen leven van de wereldberoemde regisseur, het neemt je ook mee achter de schermen bij iconische films als Jaws, E.T. en Schindler’s List. Je komt achter dingen die je waarschijnlijk nog niet wist, je leert via de verhalen van zijn beroemde collega regisseur als George Lucas en Martin Scorcese nog meer over zijn carrière en voelt (ik in ieder geval) direct de behoefte om het oeuvre van Spielberg weer opnieuw te gaan bekijken.

The Leftovers

The Leftovers is een HBO serie die toen hij uitkwam maar weinig kijkers trok, maar die door bijna iedereen die hem heeft gezien de hemel in wordt geprezen. Dit maakte me toch wel erg nieuwsgierig en na het zien van de eerste paar afleveringen was ook ik verkocht.

In The Leftovers zie je hoe de wereld reageert wanneer op klaarlichte dag opeens 2 procent van de wereldbevolking verdwijnt. De één ziet het leven niet meer zitten, anderen gooien alle remmen los om de wanhoop te bestrijden en weer anderen zien de gebeurtenissen als een teken om er een heftige nieuwe geloofsovertuiging op na te houden. Deze serie is vrij deprimerend en zwaar van zowel inhoud als toon, maar dat maakt hem juist zo bijzonder. Dat laatste is vooral te danken aan het feit dat zowel de karakters als het verhaal zelf heel complex en gelaagd zijn en je daardoor steeds nieuwsgierig blijft naar wat er gaat komen. Wanneer er tevens wat humor bijkomt in de tweede helft van het eerste seizoen wordt de serie nog fijner om naar te kijken, omdat het zorgt voor de luchtigheid die nodig is om te geloven dat er toch nog hoop is voor de uitzichtloze levens van de karakters. Naast het feit dat de serie inhoudelijk goed in elkaar zit is ook de cast briljant en er zitten zelfs een aantal hele bekende koppen in waaronder de prachtige Liv Tyler, de altijd briljante Justin Theroux en Judging Amy actrice Amy Brenneman.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply kinecting 23 februari 2018 at 16:31

  Thank you! My daughter was so excited for them!

 • Reply Daan 23 februari 2018 at 17:15

  Eerste seizoen van The Leftovers vond ik, met name door Chris Eccleston, best aardig. Daarna heb ik ‘m niet meer echt gevolgd.

 • Reply Quirina 8 maart 2018 at 15:15

  Wij hebben geen ziggo, ga zeker de documentaire van Steven Spielberg op Netflix opzoeken die lijkt me echt mega interessant.

 • Reply Fleur 10 maart 2018 at 09:25

  Ik ben ook wel benieuwd naar de documentaire over Spielberg. Lijkt mij een man die veel gezien en meegemaakt heeft

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.